Bulut teknolojisiyle firmalar güçleniyor

Şirketlerin geleneksel altyapılarını, buluta taşıyıp yurtdışıyla rekabet edebilecek düzeye getiren Cloud4Next, yerli şirketleri güçlendiriyor.

Türkiye'nin en önemli sistem entegrasyonu ve yerli yazılım şirketlerinden ITGroup'un bulut teknolojileri markası ITCloud, Cloud4Next ismiyle yeniden markalaşarak, bulut teknolojilerinde dünya çapında bir ihracatçı olma vizyonuyla yola çıktı. AWS, Google Cloud, Microsoft Azure ve Alibaba Cloud gibi dünya devlerinin hizmetlerini ve ürünlerini yerel çözümlerle entegre ederek sunan Cloud4Next, şirketlerin geleneksel altyapılarını, bulut teknolojilerine taşımasına yardımcı olarak, yurtdışı ile rekabet edebilecek seviyeye çıkarmayı hedefliyor.

YURTDIŞINA OFİS AÇIYOR

Değişimin sadece isimde değil hizmetler ve hedefleri de kapsadığını belirten Cloud4Next Genel Müdürü Tunca Taşçı şöyle konuşuyor: "Yeni dönemde, İstanbul, Londra, Dubai ve Riyad'da açtığımız ofislerimizle, Avrupa ve Ortadoğu bulut pazarında bir Türk şirketi olarak ne kadar yetkin olduğumuzu ispat ederek, teknoloji ihracıyla ülkemize döviz kazandırmayı hedefliyoruz. 2024 yılında gelirlerimizin en az %25'inin, 2025 yılında ise minimum %60'ının yurtdışından döviz girdisi şeklinde gerçekleşmesini planlıyoruz. Bu sayede ülkemiz ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz."

200 MİLYON DOLARLIK PAZAR

Türkiye'de işletmelerin yüzde 40'ı bulut teknolojilerini kullanıyor ve pazar her yıl yüzde 20 büyüyor. Türkiye'de bulut pazarının büyüklüğü 200 milyon dolara ulaşıyor. Cloud4Next de özellikle Anadolu'ya bulut teknolojisini götürmeyi ve kurumları yurtdışı ile rekabet edebilecek seviyeye çıkarmayı hedefliyor.