Bulut oyun teknolojisi için Turkcell'den yeni işbirliği

Turkcell'in yeni oyun platformu GAMEPLUS işbirliğiyle NVIDIA GeForce NOW, Türkiye sunucuları üzerinden yeni bir deneyim sunmaya başlıyor.

Gittikçe popüler hale gelen bulut oyun teknolojisi; oyun oynamak için gereken güçlü donanım ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

MASRAFA GEREK YOK

NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS sayesinde en yeni oyunları oynamak, internet üzerinden film izlemek kadar kolay ve ulaşılabilir hale geliyor. 650’den fazla oyunu kataloğunda bulunduran NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS, yeni çıkan popüler oyunlarla kataloğunu sürekli güncelleyecek. Türkiye’de bulut tabanlı oyun sektörü için önemli bir adım attıklarını belirten Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, “Bulut tabanlı oyun servisleri ekosistemi kökünden değiştirecek, bu alanda çığır açacak bir yenilik. Biz de sektörün bir numarası NVDIA ile işbirliğine giderek yeni bulut tabanlı oyun platformumuz NVIDIA GeForce NOW powered by GAMEPLUS sayesinde güncel oyunlara büyük masraflar yapmadan herkesin erişebilmesini sağlayacağız” diye konuştu.

5G İLE HIZI KATLANACAK

Bulut tabanlı oyun platformlarının 5G teknolojisinin yaygınlaşmasıyla daha da hız kazanacağını belirten Erkan, “5G’ye geçişle, kullanıcılarımıza dünyaya örnek olacak hızda oyun deneyimi yaşatacağız” dedi.