Bugün marketler kaçta kapanacak? Hafta sonu marketler açık olacak mı, saatleri nasıl?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından tüm Türkiye'nin beklediği yeni koronavirüs tedbirlerini açıkladı. Erdoğan konuşmasında, ramazan ayında kısmi kapanma uygulanacağını belirterek, hafta içi akşam sokağa çıkma yasağı saatlerinin de değiştiğini açıkladı. Bu açıklama ile birlikte marketlerin çalışma saatleri merak konusu oldu. Bugün marketler kaça kadar açık? Hafta sonu marketler açık olacak mı, saatleri nasıl? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından heyecanla beklenen kısıtlamalar hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz." dedi. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı saatlerinde de değişikliğe gidildi. Peki, bugün marketler kaça kadar açık? Hafta sonu marketler açık olacak mı, saatleri nasıl? İşte tüm merak edilenler..

HAFTA SONU MARKETLER AÇIK MI?

Hafta içi sokağa çıkma yasağının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak değiştirildi. İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine "Kısmi Kapanma" konulu genelge gönderdi. Genelgede market çalışma saatleri ile ilgili şu ifadelere yer verildi;

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. 65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatlı işyerlerine ait ekmek dağıtım araçlarıyla sadece market ve bakkallara ekmek servisi yapılabilecek, ekmek dağıtım araçlarıyla sokak aralarında kesinlikle satış yapılmayacak.

Zincir marketler ise saat 10.00'da açılacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasındaki sürelere uymak için tüm işyerlerinin (istisna getirilenler hariç) çalışma saatleri hafta içi günlerde 07.00-18.00 saatleri arası olarak belirlenecek.

Özel araçla seyahat yasağı var mı? Şehirler arası seyahat yasağı geldi mi?

Okullar kapandı mı? Kaçıncı sınıflar okula gidecek?

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri değişti mi? Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı kaçta başlıyor?