Bu yıl 86'ncı yaşını kutluyor! 2 trilyonluk Halkbank katkısı

86 yılda 1205 hizmet birimine ve 27 bin çalışana ulaşan Halkbank, 2.4 trilyon lira aktif büyüklüğe sahip bulunuyor. Banka, 2 trilyon lirayı aşan toplam kredileriyle milli ekonomiye güçlü destek sunuyor.

Köklü bankacılık deneyimi ve sağlam finansal altyapısıyla 86'ncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Halkbank, 2.4 trilyon liraya ulaşan aktif büyüklüğü ve 2 trilyon lirayı aşan toplam kredileriyle milli ekonomiye sağladığı güçlü desteği sürdürüyor. Esnaf, sanatkar ve küçük meslek sahiplerine uygun koşullarda kaynak sağlamak amacıyla 23 Mayıs 1938'de 'Halkbank ve Halk Sandıkları Kanunu' ile faaliyetlerine başlayan Halkbank, Mart 2024 itibarıyla 2.4 trilyon lira aktif büyüklüğüyle sektörün en değerli markaları arasında yer alıyor.

27 BİN ÇALIŞAN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasıyla faaliyetlerine başlayan Halkbank'ın kurulduğundan bu yana üretim ve istihdama dayalı ekonomik kalkınmaya destek verdiğini belirten Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, "Halkbank finans grubu olarak yurtiçi ve yurtdışı 1205'e ulaşan hizmet birimimiz, ülkemizin değerlerine yürekten bağlı 27 bini aşkın çalışanımız ile büyük Halkbank ailesi olarak başarılarla dolu 86 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz" dedi.

KOBİ'YE ÖNCELİK

Orta Vadeli Program (OVP) ve 12'nci Kalkınma Planı'nda yer alan üretime, istihdama, dijital ve yeşil dönüşüme güçlü katkı sunacak her projenin ve girişimcinin yanında olmayı sürdürdüklerini belirten Arslan, şunları kaydetti: "Bu stratejimizin sonucu olarak ticari kredilerimizin içindeki yatırım kredileri payı yüzde 20'ye, ticari krediler içindeki lira kredi payı ise yüzde 72'ye ulaştı. Ayrıca, bankamız altyapı ve yatırım projelerine destek vererek ülkemizin sanayi ve yapısal dönüşümüne katkıda bulundu. Bununla birlikte, girişimcilerimizin, KOBİ'lerimizin, esnaf ve sanatkarlarımızın, ülkemizin ekonomik büyüme ve kalkınmasında stratejik bir öneme sahip olduğu bilinciyle tüm olanaklarımızı onları desteklemek için seferber ediyoruz. 1.2 trilyon liraya ulaşan ticari nitelikli kredilerimizin yüzde 56'sını ekonomimizin itici gücü olan KOBİ'lerimize tahsis ettik. KOBİ kredileri alanındaki sektör liderliğimizi sürdürüyoruz."

TL TASARRUFA DESTEK VERİYORUZ

Türk Lirası (TL) tasarrufun artırılması ve sermaye piyasalarının gelişiminin banka stratejisinde önemli bir yeri olduğunu belirten Osman Arslan "Müşterilerimizin TL cinsinden tasarruf etmesini teşvik etmek amacıyla, bağlı ortaklığımız olan Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. kanalı ile firmalarımızı halka arza yönlendirerek, son 3 yılda 17 adet firmamızın toplam 14.5 milyar TL'lik halka arzına aracılık ettik. Bununla beraber 135 adedi Sukuk ihracı olmak üzere toplam 352 adet borçlanma aracı ve kira sertifikası ihracı ile son 3 yılda toplam 140 milyar TL ihraç büyüklüğüne ulaştık. Böylelikle hem TL cinsinden yatırımları destekledik hem de sermaye piyasalarımızın gelişmesine katkı sağladık" dedi.