Bu yıl 5 şehir  hastanesi daha açılıyor

‘Şehir hastaneleri’ projesi hızla ilerliyor. Bu yıl içinde toplam 8 bin yatak kapasiteli 5 şehir hastanesi daha vatandaşla buluşturulacak. 

Doruk ÇAKAR/ ANKARA

Türkiye her alanda olduğu gibi nitelikli sağlık hizmetinde de bölgede ve dünyada öncü rol oynamaya devam ediyor. Bu kapsamda devam eden yatırımlarla birlikte yıl içinde 5 şehir hastanesi daha devreye girecek.

8 BİN YATAK KAPASİTESİ

Söz konusu hastaneler Ankara Bilkent, Kayseri, Manisa, Elazığ ve Eskişehir’deki şehir hastaneleri olacak. Söz konusu 5 hastanenin açılmasıyla birlikte 8 bine yakın yatak kapasitesi de hastaların kullanımına sunulmuş olacak. Bunlardan Kayseri’deki şehir hastanesinin bin 607, Bilkent’in 3 bin 704, Manisa’nın 558, Elazığ’ın bin 38 ve Eskişehir’in bin 81 olmak üzere toplamda 7 bin 988 yatak kapasitesi bulunuyor.

2020 YILINA KADAR

Edinilen bilgiye göre, 2020 yılına kadar açılacak şehir hastaneleriyle toplam 28 binin üzerinde yatak kapasitesine ulaşılacak. Söz konusu şehir hastanelerinden Ankara Bilkent ve Kayseri Şehir Hastanesi’nin bu yılın ilk yarısında hizmete açılması öngörülüyor. 

Büyük oranda tamamlandı

BU hastanelerden Kayseri Şehir Hastanesi’nin yüzde 95’i, Bilkent’in ise yüzde toplamda 70’i tamamlandı. Hastanelerin resmi açılışları geniş katılımlı törenlerle gerçekleşecek. Söz konusu hastanelerin bazılarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bizzat açılması bekleniyor. Erdoğan söz konusu şehir hastaneleri için “En büyük hayalim” ifadesini kullanmıştı.