Bu yıl 4 milyon turist gelecek! Turizmde Ruslarla normalleştik

Rusya ile Türkiye arasında uçuşların açılmasıyla turizmde normalleşme başladı. Sadece Antalya'ya bir günde 80 uçak indi. Rus ATOR'un Başkanı Maya Lomidze “Talep çok yüksek. Türkiye lider olacak” dedi.

Türkiye ile Rusya arasında uçak seferlerin önceki gün yeniden başlamasıyla turizmde normalleşme hızlı başladı. Sadece Antalya’ya 1 günde 80 uçakla 23 bin yolcu gelirken, önümüzdeki günlerde yeni charter seferlerinin de devreye girmesiyle bu sayının artacağı belirtiliyor. Ayrıca Rusya’nın koronavirüse karşı ilk aşıyı geliştirerek kullanıma sunmasıyla seyahat sürecinin hızlanması ve yıl sonuna kadar Türkiye’yi ziyaret edecek turist sayısının 4 milyonu bulabileceğine dikkat çekiliyor.

TÜRKİYE LİDER

Böylece geçen yıl 5.6 milyonu Antalya olmak üzere toplam 7 milyon Rus turisti ağırlayan Türkiye bu pazarda liderliğini koruyacak. Türkiye’ye ‘Rus turist akını’nı doğrulayan Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkanı Maya Lomidze, bu yıl 4.5 ila 5 milyon arasında Rus vatandaşının yurt dışında tatil yapmasını beklediklerini belirterek “Türkiye’ye yönelik yüksek bir talep var. Türkiye bu yıl da yurt dışı tatilinde lider ülke olacak” dedi.

TALEP YÜKSEK

Rus turistler nezdinde Türkiye’ye yönelik yüksek bir talebin olduğuna vurgu yapan Lomizde, Talep hacmi geçen yıla yaklaşıyor ve Türkiye’nin bu yıl Rus turizm pazarında iyi bir yaz geçireceğini söyleyebiliriz” dedi. Bu arada Komsomoslkaya Pravda “Turistlerin bir bölümü inatla Türkiye ile sınırların açılmasını bekledi ve Antalya’nın ‘her şey dahilini’ Soçi ya da Yevpatoriya’ ya değişmedi” diye yazdı. Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, geçen yıl kente gelen 15 milyon 644 bin turistin 5 milyon 582 binini Ruslar oluşturdu.

CİDDİ REZERVASYON AKIŞI VAR

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Erkan Yağcı, “Rusya’dan ilk uçuşlar başladı. İlk günkü heyecanı gördük, bu bizim için sevindirici” dedi. Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca da “Son 10 gündür ciddi rezervasyon akışı var, talepler bizi sevindiriyor” dedi.