ATM'den 3340, 1124, 1687, 1755 TL'nizi hemen çekebilirsiniz! Bu ödemeleri çok az kişi biliyor!

İhtiyaç sahiplerine 12 ay boyunca düzenli olarak yapılan destek ödemesi yapılıyor. Engellilik maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı gibi her ay hesaplara yatırılan destekler bu ödemeler arasında yer alıyor. 2022 Temmuz ayıyla birlikte ödemelerde artış yaşandı. Destek ve yardım ödemeleri kapsamında her ay vatandaşlara milyonlarca lira para yardımı sağlanıyor.

aksam.com.tr

Yaşlılık aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşı vatandaşlara yapılan destek ve yardım ödemeleri arasında pek az biliniyor. Devlet kurumları aracılığıyla yapılan başvurular neticesinde tek seferliğine ya da her ay olmak üzere ödemeler hesaplara yatırılıyor. İşlemleriniz tamamlanıp başvurunuz onaylanır onaylanmaz paranızı ATM'den çekebiliyorsunuz.

DÜZENLİ YAPILAN DESTEK ÖDEMELERİ

Yaşlılık aylığı

Ölüm aylığı

Evde bakım maaşı

Engelli maaşı

ENGELLİ MAAŞI

Yeni asgari ücretle yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı 1124 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı 1687 lira, engelli yakını aylığı da 1124 lira olarak belirlendi.

EVDE BAKIM MAAŞI

Evde bakım maaşına yapılan zam oranı, asgari ücret ara zammıyla birlikte netlik kazandı. Buna göre, Temmuz ayı itibarıyla evde bakım maaşı 2706 TL'den 3340 TL'ye yükseldi.

ÖLÜM AYLIĞI

Asgari ücret zammı sonrası dul ve yetim aylıklarında da artış yaşandı. Bu kapsamda yüzde 25 hisse oranına göre ek ödeme de dahil en düşük ölüm aylığı 877 TL oldu.

Yüzde 50 hisse oranına göre, en düşük ödeme tutarı 1.755 TL olarak belirlendi. Yüzde 75 hisse oranına göre, en yüksek ödeme tutarı ek ödemeyle birlikte 10 bin TL'yi geçiyor.