Yeni halka arzları nereden takip edebilirim? Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri?

Halka halka arz olacak şirketlerden hisse senedi satın almak isteyen isteyen yatırımcılar, ''Halka arzları nereden takip edebilirim?'' sorusuna yanıt arıyor. Bu hafta halka arz olacak şirketler, SPK tarafından yayımlanan bültenlerde belirtiliyor. Peki, Bu hafta halka arz olacak şirketler hangileri? Halka arzları nereden takip edebilirim? İşte yeni halka arzlar ve tarihleri

Borsa yatırımcıları, her hafta halka arz olunacak şirketleri araştırıyor. Halka arz, şirketlerin paylarının çok sayıda ve önceden bilinmeyen yatırımcılara çağrı ve ilan yoluyla satışı olarak ifade ediliyor. Güncel Halka Arz Takvimi, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayımlanıyor. İşte "Yeni halka arzları nereden takip edebilirim?" sorusunun cevabı ve Güncel Halka Arz Takvimi

BU HAFTA HALKA ARZ OLACAK ŞİRKETLER HANGİLERİ?

Bu hafta Tureks Turunç Madencilik İç ve Dış Ticaret A.Ş halka arz edildi.

Tureks Turunç Madencilik halka arz talepleri 2-3 Kasım tarihlerinde toplanıyor.

Borsa İstanbul'da halka arz edilecek olan şirketler Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)'nun her perşembe yayınladığı bültenlerden ya da halka arz uygulamaları üzerinden takip edilebilir.

HALKA ARZLARI NEREDEN TAKİP EDEBİLİRİM?

Güncel haftalık halka arz takvimi, borsa yatırımcıları tarafından yakından takip ediliyor. Halka açılan şirketlerin talep toplayacağı tarihler, mevcut sermaye bilgileri, yeni sermaye rakamları, satış fiyatı gibi bilgilere Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından yayınlanan bültenlerde yer veriliyor.

Halka Arza girecek şirketleri görmek ve hisse senedi satın almak isteyen yatırımcılar, SPK tarafından yayımlanan haftalık halka arz listelerini aşağıdaki bağlantıdan takip edebilir.

HAFTALIK HALKA ARZ TAKVİMİ İÇİN TIKLAYIN

Borsa İstanbul ve SPK'ya müracaat eden bir şirketin gerekli incelemelerden geçmesi ve halka arz izahnamesinin onaylanmasının ardından talep toplama aşamasına geçilir. Halka arz talep toplama sonuçları, talep toplama sürecinin sona ermesinin ardından ortalama 3-5 iş günü içerisinde açıklanır.

Talep toplanan hisse senedinin kodu piyasa ekranında arama alanına yazılarak bulunur. Alım satım ekranı açıldığında, işlem yapmak istenlien hisse adedi ve tutar bilgileri belirli alanlara girilerek arz başvurusu gerçekleştirilir.