Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hep aynı oyunu oynamaya çalıştılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı TÜMSİAD iftarında eski Türkiye'de krizlerin nasıl kolay oluşturulduğu hakkında konuştu.

1

Eski Türkiye’nin krizlere karşı mukavemeti zayıf bir Türkiye olduğunu belirten ve 1994 ve 2001 krizlerinin, üç-beş milyar dolarlık manipülasyonlarla, üç-beş siyasetçinin yönlendirilmesi ve üç-beş gazetenin, televizyonun çığırtkanlığıyla başlatıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’ye yüzlerce milyar dolar maliyeti olan bu krizleri, böylesine küçük oyunlarla kotarabilenler, bu defa da aynısını yapabileceklerini sandılar. 2002-2007 yılları arasında Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak için girişilen çabalar sonuç vermeyince, 2013’ten itibaren, yeni ve daha cüretkar bir projeyi devreye soktular. Ama ne yaptılarsa olmadı. Finans oyunları kafi gelmedi. Türkiye, eksilenin yerine yenisini süratle koymayı başardı. Halkın bir kesimini sokağa dökme çabaları netice vermedi. Bir ay içerisinde nefesleri kesildi, herkes evine, işine, gücüne döndü. Paralel ihanet çetesinin emniyet ve adalet teşkilatları içindeki mensuplarının başı çektiği bir darbe girişimiyle sonuç almak istediler. Bu girişim de milletimizin sinesine çarptı, yine başarılı olamadılar.”

İlgili çevrelerin 7 Haziran seçim sonuçlarından aldıkları cesaretle bölücü terör örgütünü yeniden eyleme başlattıklarına, döktükleri onca kana, yol açtıkları onca yıkıma rağmen bir netice alamadıkları gibi, eylem için yığınak yaptıkları ilçe ve mahallelerde yok olup gittiklerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biliyoruz ki boş durmayacaklar. Mevcut sorunları kaşımayı sürdürmenin yanında, yeni senaryolarla, yeni tuzaklarla ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar. Milletimiz, tüm bu saldırılara, tüm oyunlara karşı sağlam bir duruş sergilemiştir. Biz şunun gayet iyi farkındayız. Milletimizin bize verdiği destek, şahsımıza değil, işte bu saldırılar karşısında kendi adına verdiğimiz mücadeleyedir. Biz hep birlikte bu mücadeleyi samimiyetle ve kararlılıkla sürdürdüğümüz müddetçe, milletimizin desteğinin bizimle olacağından en küçük bir şüphe duymuyorum” şeklinde konuştu.