Brent petrol fiyatları ne kadar, kaç TL? Benzin ve motorin (mazot) fiyatı 5 Ağustos 2022!

5 Ağustos Benzin ve motorin fiyatları brent petrol fiyatının azalıp artmasına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Özellikle Rusya-Ukrayna savaşı ile büyük artış yaşayan brent petrol enerji krizine yol açtı. Son dönemde azalma gösteren brent petrol ile birlikte benzin ve motorinde indirim beklentisi oluştu. Peki, 5 Ağustos Benzin litre fiyatı ne kadar? Motorin (mazot) ne kadar, kaç TL oldu?

Özellikle 2022 yılının başından itibaren büyük bir yükselişe geçen brent petrol fiyatları akaryakıt piyasasını da etkiledi. Brent petrol fiyatı son dönemde düşüş eğilimine girince "Akaryakıta indirim gelecek mi?" sorusu gündemdeki yerini aldı. Peki, Brent petrol fiyatları ne kadar, kaç TL? 5 Ağustos Benzin ve motorin fiyatı ne kadar, indirim olacak mı?

BRENT PETROL FİYATI NE KADAR, KAÇ TL?

Brent petrol 5 Ağustos itibarıyla son 6 ayın en düşük seviyesini görerek 93,72 dolar oldu. Brent petrol fiyatının hızlı düşmesi akaryakıt fiyatlarına da yansıdı.

Brent petrolde teknik olarak 94,72 ile 94,89 dolar aralığının direnç, 94,36 ile 94,17 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

BENZİNE VE MOTORİNE İNDİRİM GELECEK Mİ?

6 Ağustos cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere; benzin grubunda 2,23 TL motorin grubunda 1,15 TL fiyat indirimi bekleniyor.

GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI (BENZİN, MOTORİN, MAZOT)

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 22,25

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 24,50 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11,1 TL

İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 22,24 TL

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 24,47 TL

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11,35 TL