BOTAŞ ve Shell arasında 10 yıllık LNG anlaşması

BOTAŞ ile Shell arasında imzalanan anlaşmaya göre yıllık yaklaşık 4 milyar metreküplük LNG teslimatı Türkiye'ye gerçekleştirilecek.

Akşam Gazetesi

Türkiye bölgesel enerji üssü olma konusunda attığı adımlara bir yenisini ekledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Shell CEO'su Wael Sawan, bakanlıkta bir araya geldi.

PORTFÖY ÇEŞİTLENİYOR

Görüşmenin ardından açıklama yapan Bayraktar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) ve Shell arasındaki uzun vadeli LNG anlaşması kapsamında 2027'den itibaren 10 yıl boyunca yıllık yaklaşık 4 milyar metreküplük 40 LNG kargosunun Türkiye'ye gönderileceğini açıkladı. Doğalgaz tedarik portföyünün çeşitlendirilmesi doğrultusunda uzun dönemli bir LNG anlaşması imzalanacağını bildiren Bayraktar, bu anlaşmanın iki şirket arasında sadece bir alım-satım işleminin ötesinde, dolum limanından teslim alma ve Avrupa terminallerine boşaltım yapma gibi opsiyonlarıyla ilave ticaret imkanları sunması bakımından önemli olduğuna dikkati çekti.

BOTAŞ'IN ROLÜ GÜÇLENECEK

Bayraktar, "BOTAŞ doğalgaz ticaretindeki etkin rolünü daha da güçlendirecektir. Bunun yanı sıra, TPAO ve Shell arasında imzalanan mutabakat zaptı doğrultusunda petrol ve doğalgaz sahalarında yürütülen ortak çalışmalardan memnuniyet duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum" diye konuştu.