Borsa yeni bir rekora mı koşuyor?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, açılışta yüzde 1,16 artışla 113.795,70 puana yükseldi. Peki, Borsa İstanbul'da yükseliş devam edecek mi? Hafta sonu yatırımcıları neler bekliyor? Stratejist Cüneyt Paksoy, borsalardaki son gelişmeleri anlattı.

Türk ekonomisinde yaşanan gelişmeleri aksam.com.tr’ye değerlendiren Stratejist Cüneyt Paksoy, “Global piyasalarda bol para ve düşük faizin getirdiği ortam küresel borsalarda yukarıya çıkma trendini oluşturdu. Piyasalar korona virüsün ikinci dalgasına karşı hasar tespiti yapmasa da olumlu seyretmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

PİYASALARDA OLUMLU TABLOLAR…

Türkiye’nin aldığı tedbir paketlerinin Borsa İstanbul’u olumlu etkilediğini sözlerine ekleyen Paksoy, “Piyasalarda yukarı yönlü hareketlerin olmasında üretimi, istihdamı destekleyici paketlerin alınması ve doların tarihi düşüş içerisinde olması etkili. Katılım bankacılığı, yatırım bankacılığı gibi enstrümanların zenginliği de Borsa İstanbul’daki yükselişi destekleyen trendler olarak ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.