Borsa ucuz rekorlar sürer

Ucuz kalan borsada rekorlar sürecek. Analistler, Borsa İstanbul'da 4 haftadır yaşanan yükselişi değerlendirdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 Endeksi, 4 haftadır devam eden ralli ile rekor kapanış yaparken, analistler, endekste düzeltme ihtimali bulunduğunu ancak yükseliş eğiliminin bir süre daha devam etmesinin beklendiğini söyledi. Cüneyt Paksoy, "Olumlu bilançolar ile güçlenen Borsa İstanbul, ucuzluğunun yukarı yönlü realize sürecinde olmaya devam edecek. Teknik olarak 1.595-1.610 bandı üzerinde güç kazandıkça 1.650 ve 1.750-1.800 seviyeleri, TL bazlı grafiklerde sıralı potansiyel hedefler olacaktır" dedi.

2 SENTİ GÖRÜRÜZ

Cüneyt Paksoy "Arada gelebilecek kâr satışları kısa ve orta vadeli destekler üzerinde karşılandıkça ve yabancı girişi güçlendikçe yeni rekor seviyeler ile dolar bazlı 1,85-2,00 sent hedeflerinin masada olacağını söyleyebiliriz" dedi. Işık Menkul Stratejisti Volkan Dükkancık da "Bankaların desteğini de arkasına alarak TL bazında kapanış rekorunu tazeleyen endekste mevcut eğilimin, ara ara düzeltmeler gelse de birkaç hafta daha devam edebileceğini düşünüyoruz" dedi.

YABANCI DA ALIMA GEÇTİ

Yılbaşından bu yana dalgalı seyir izleyen borsa, 3. çeyrek şirket kârlılıklarının iyi gelmesiyle en yüksek kapanış seviyesini 1.583,59'a çıkardı.

Endeks, 2020 Aralık'tan bu yana ilk kez 4 hafta üst üste yükseldi.

Son 30 günde ulaştırma, 9 23,23 ile en çok getiri sağlayan endeks olarak kayıtlara geçti.

Yabancıların hisse senedi payı 5 haftalık gerilemeyle tarihi düşük seviyenin ardından geçen hafta yüzde 1,73 arttı.