Borsa % 60 iskontolu

Uzmanlara göre borsa hâlâ yüzde 60 iskontolu seviyede bulunuyor.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi genel seçimlerden bu yana yüzde 75 yükselirken uzmanlara göre borsa hâlâ yüzde 60 iskontolu seviyede bulunuyor. Borsa yıl başından bu yana yüzde 46 artış kaydederken, bu süreçte endeks 8.513 puan ile rekor kırmıştı. Gram altın yılbaşından bu yana yüzde 75 yükselirken, aynı dönemde dolar da yüzde 54 değer kazandı. PhillipCapital Yurt İçi Piyasalar Grup Başkanı Üzeyir Doğan, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye ilişkin not görünümlerindeki revizyonlarının, yaklaşan not artırımlarının da habercisi niteliğinde olduğunu söyledi. Düşüş eğilimindeki CDS'nin de Türkiye'ye olan bakış açındaki iyileşmenin bir göstergesi olduğunun altını çizen Doğan, son zamanlarda hem tahvil hem de borsaya yabancı girişleri başlamasına karşın Borsa İstanbul'da henüz beklenen yukarı yönlü hareketin gerçekleşmediğini dile getirdi.

Doğan "Yeni yılla birlikte yabancı yatırımcıların ilgisinin daha da artacağını düşündüğümüz endekste daha kalıcı hareketler görebiliriz" dedi. Perform Portföy Fon Yöneticisi Altan Aydın da "BIST 100 endeksi, benzerlerine göre yüzde 60 civarında iskontolu. Bu nedenle, 2024 için son iki senedeki kadar olmasa da yine reel getiri sunabilecek bir performans bekliyorum. Sektörel bazda ise bankacılık, gıda üreticisi ve gıda perakende ile telekomünikasyon sektörlerini tercih ediyoruz" dedi.

Aydın "2024 ve 2025 yılları beraber düşünülürse özellikle havacılık ve enerji sektörlerinde uzun vadeli yatırım fırsatlarını da kollamak gerektiği kanaatindeyiz" ifadelerini kullandı.