Borcu olan için son 3 gün

Yapılandırmaya ilgi büyük! 4.7 milyon kişi başvurdu. Vergi borçları için getirilen yeniden yapılandırma fırsatı 30 Eylül'de sona eriyor.

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeler içeren kanundan yararlanmak için son üç güne girilirken, 119 milyar 266 milyon lira alacağın yapılandırıldığı açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'na göre, yapılandırma kanunundan yararlanmak isteyenlerin 30 Eylül Perşembe günü mesai saati bitimine kadar ilgili vergi dairelerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Söz konusu düzenlemeye mükellefler yoğun ilgi gösterirken, kanundan yararlanmak için vergi dairelerine 4 milyon 760 bin mükellef başvurdu. 119 milyar 266 milyon liralık alacak yapılandırılırken bu kapsamdaki alacaklara karşılık 9 milyar 405 milyon lira tahsilat yapıldı.

1 KASIM'A KADAR ÖDEME

Yapılandırmaya başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığının internet adresi 'www.gib.gov.tr' veya e-Devlet (www.turkiye.gov.tr) üzerinden, vergi dairesine gelerek veya posta yoluyla gerçekleştirilebiliyor. Kanun kapsamında, vergi ve prim borçları başta olmak üzere çok sayıda kamu kurum ve kuruluşuna olan kesinleşmiş borçların cezaları kaldırılarak güncelleniyor ve taksitle ödeme imkanı sağlanıyor. Öte yandan, yetkililer, vatandaşlara başvuru süresinin yeniden uzatılmasına yasal imkan bulunmadığını da hatırlattı. Düzenleme kapsamında peşin ödemeler ve birinci taksit ödemeleri için son gün 1 Kasım 2021 olarak belirlendi. İkinci taksidin de 30 Kasım 2021'e kadar ödenmesi gerekiyor.

PEŞİN ÖDEMEDE %60-70 AVANTAJ

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekili Cevdet Ceylan da, yaklaşık 1 milyon borçlunun toplam 51.5 milyar liralık yapılandırma başvurusunda bulunduğunu bildirdi. Vatandaşların, ödemelerini 36 aya varan vadeyle yapabileceklerini belirten Ceylan, özellikle peşin veya iki taksitli ödemede ise birçok avantaj sağlandığına dikkati çekti. Ceylan, "Yüzde 60-70'lere varan ödeme kolaylığı var. Peşin ödemelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.