Bölünmüş yol hedefine bir adım daha yaklaştık

Seyahat süresini 27'den 12 dakikaya düşüren Afyonkarahisar-Şuhut duble yolu açıldı. Açılışa canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, “Bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz” dedi.

Afyonkarahisar-Şuhut arasında yapımı tamamlanan 22 kilometrelik duble yolun açılışı yapıldı. Özellikle ağır vasıtalar tarafından sıkça kullanılan yolun açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Açılışını yaptığımız her yolla 2023 yılında ülkemizin bölünmüş yol uzunluğunu 30 bin kilometreye çıkarma hedefimize bir adım daha yaklaşıyoruz" dedi. Afyonkarahisar'ın, Marmara'nın, Karadeniz'in, Akdeniz'in, ülkenin batısından doğu ve güneydoğusuna uzanan tüm güzergahlarının kavşak noktası olduğunu vurgulayan Erdoğan, termalin, sanayinin, ticaretin, tarımın, turizmin şehri Afyonkarahisar'ın merkeziyle Şuhut ilçesini buluşturan 22 kilometrelik bölünmüş yolun hayırlı olmasını diledi ve emeği geçenleri tebrik etti.

BÜYÜK TASARRUF

Bölünmüş yolun tamamlandığı bölgedeki yoğun trafiğin artık daha konforlu, hızlı, güvenli bir şekilde işleyeceğini belirten Erdoğan, şunları kaydetti: "Bundan sonra şehir merkeziyle Şuhut arasındaki seyahat 27 dakika yerine 12 dakika sürecek. Yine bu projeyle vakitten 58,5 milyon lira, akaryakıttan 18 milyon lira tasarruf sağlayacak, egzoz salınımını yıllık 2 bin 200 ton azaltacağız. Kolaylaşan ulaşımıyla bu güzergahın büyüyen, gelişen, kabına sığmayan Afyonkarahisar'ımıza yeni bir nefes borusu olacağına inanıyorum."

AZGIN SULARI AŞTIK

Hükümete geldiklerinde Türkiye'nin bölünmüş yol uzunluğunun sadece 6 bin 100 kilometre olduğunu anımsatan Erdoğan, AK Parti iktidarlarının 20 yılda yaklaşık 23 bin kilometre yeni yol yaparak, bu rakamı 29 bin kilometreye yaklaştırdıklarını vurguladı. Karayolu yatırımlarında pek az eksiğin kaldığını ifade eden Erdoğan, "Sadece yüksek standartlı bölünmüş yol yapmakla kalmıyor, diğer yollarımızın kalitesini de yükseltiyoruz. Amacımız bu ülkenin istisnasız her yerine karayoluyla kolayca erişilebilmesini sağlamaktır" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının ardından Afyonkarahisar'daki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile canlı bağlantıyla görüştü. Daha sonra tören alanındakiler, kurdele keserek karayolunun açılışını yaptı. Açılış törenine, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Veysel Eroğlu ve Ali Özkaya, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Erdoğan'ın canlı bağlantıyla açılışını yaptığı otoyolun açılışına Bakan Karaismailoğlu ve milletvekilleri katıldı.

ULAŞTIRMA VE HABERLEŞMEYE 200 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Erdoğan, Türkiye'ye sadece ulaştırma ve haberleşme alanında gerçekleştirdikleri yatırımların tutarının 200 milyar doları bulduğunu bildirdi. Hayata geçirdikleri ulaştırma projeleri sayesinde 81 ili yatırımla, istihdamla, üretimle, ihracatla buluşturduklarına değinen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece fiziki altyapımızı güçlendirmekle kalmadık bu projelerimizle gönülleri ve kalpleri kavuşturduk. Bütün bu yatırımlarımızla Cumhuriyet tarihinin en adil, hakkaniyetli, eşitlikçi siyasi, ekonomik, sosyal altyapısını kurduk. Eğitimden sağlığa, adaletten güvenliğe, enerjiden sanayiye her alanda artık ülkemizin tüm fertleri hayallerini gerçekleştirebilecek imkana sahiptir. Ziyaret ettiğimiz şehirlerimizde erkeği ve kadınıyla, genci ve yaşlısıyla her kesimden vatandaşımızın bu mümbit zemin üzerinde inşa ettikleri başarı hikayelerini duydukça gururlanıyoruz. Ülkemize 20 yıldır eser ve hizmet siyasetiyle kazandırdığımız her yatırımı her projeyi milletimizin hanesine yazdırdığımız her başarıyı Türkiye Yüzyılı'nın girizgahı, besmelesi olarak kabul ediyoruz."

DÜNYANIN DA HİZMETİNE SUNUYORUZ

Açılışta konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Türkiye'yi dünyanın lider ekonomileri arasına yükseltecek, milletimizi hak ettiği yere taşıyacak dev projelerimizi, devlet aklıyla planlıyor, dünyanın hizmetine sunuyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejimize uygun biçimde hayata geçirdiğimiz ulaşım yatırımlarının meyvelerini toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.