Bodrum'a 10 yılda 10 milyarlık yatırım

1100 villadan oluşan Shelton Bodrum ile 10 yılda 10 milyar lira yatırım yapılacak. İlk etap 2025'te bitecek.

ARZU KURUM

Shelton Bodrum'un ilk etabı dün görücüye çıktı. Metrekare fiyatlarının 140 bin liradan başladığı, 10 yılda 10 milyar liralık yatırım yapılacak olan proje, 1100 villadan oluşuyor. 104 villanın bulunduğu ilk etabın 1 milyar liralık yatırım değerine sahip olduğunu ve Haziran 2025'e kadar teslim edileceğini anlatan Shelton Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkıncıoğlu, pandemi sonrasında oluşan yatay mimariye olan ilginin artması ile Bodum'da kendilerine ait olan arsa üzerine Shelton Bodrum projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Kırkıncıoğlu, "Bugün baktığınızda lüks ev fiyatlarında 5 milyon, 10 milyon euro'lar konuşuluyor Bodrum'da. Bunun en büyük sebeplerinden biri arsa sahiplerine verilen paydan dolayı oluşan maliyetler" diye konuştu.

PİYASA UZUN VADEDE DÖNÜŞÜR

Maliyetlerin doğrudan lüks tüketicisine yansıtıldığını söyleyen Kırkıncıoğlu, "Bu durum lüks konut fiyatlarının 2-3 kat artmasına sebep oluyor. Enflasyonla birlikte inşaat maliyetleri de arttı. Yüzde 50 asgari ücrete zam yapıldığında sen de işçilere zam yapıyorsun. Çimento, beton seramik de artarak gidiyor. Piyasada kısa vadede daralma olsa da uzun vadede tekrar bu dönüşecektir"

600 BİN EURO BANDINDA SATIŞ

Projenin 30 bin metrekarelik alanda yer alan 104 villadan söyleyen Kırkıncıoğlu, "Villalar, 3+1 ve 140 metrekare büyüklüğünde. Her biri müstakil bahçe alanlarına sahip ve özel otopark alanlarıyla donatılmış" dedi. Kırkıncıoğlu, "Güçlü finansal yapımız ile 18 aya kadar taksit imkanı sunarak, lüksü ulaşılabilir ve Bodrum'da da erişilebilir hale getirdik. Hem de Bodrum'da konuşulan 5-10 milyon euro ev fiyatlarına değil, 500-600 bin euro bandında satış fiyatları ile bunu gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.