Bodrum ve Sapanca'ya Nef'ten lüks iki yatırım

Dünya çapında markalı lüks gayrimenkul talebi artmaya devam ediyor. Türkiye'de de bu kapsamda yapılan yatırımlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor.

ARZU KURUM

Dünya çapında markalı lüks gayrimenkul talebi artmaya devam ediyor. Türkiye'de de bu kapsamda yapılan yatırımlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. 240 milyon euro yatırımla Kempinski Residences Nef Reserve Gölköy Bodrum, 130 milyon dolar yatırım bedeli ile de Kempinski Hotel & Residences Sapanca'yı hayata geçirmeye hazırlanan Nef, projelerin yönetim operasyonu için Avrupa'nın en eski lüks otel grubu olan Kempinski Grubu ile sözleşme imzaladı.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE

Yatırımcısına ultra lüks bir yaşamı vaat eden projelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, "Bu noktada Amerika, Londra, Dubai, Kazakistan ve Almanya'da prestijli yerel markalarla işbirliği içinde yatırımlarımıza devam ediyoruz" dedi.

TESLİMAT 2026'DA

Projedeki villaları beş farklı stilde planladıklarını anlatan Erden Timur, "Teslimleri 2026'da planlıyoruz" diye konuştu. Yurt dışında yaptıkları yatırımların geri dönüşleriyle Türkiye'de yeni yatırımlar yaptıklarını dile getiren Timur, "Yurt dışından gelen parayla 27 milyon metrekare arsa satın aldık. İmarlı arsa geliştiriyoruz" dedi. Pandemi döneminde turizm sektörünü değerlendiren Kempinski Geliştirmeden Sorumlu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Christophe Piffaretti ise "Türkiye, özellikle deniz kıyılarında yazın çok iyi bir sezon geçirdi. Türkiye de iş tarafına bakacak olursak, Rusya-Ukrayna savaşı da Türkiye için çok önemli rol oynadı" ifadelerini kullandı.

106 ÖZEL VİLLA

75 dönümlük bir yamaçta yer alan Kempinski Residences Nef Reserve Gölköy Bodrum, 106 özel villaya ev sahipliği yapacak. Kempinski Hotel & Residences Sapanca'da 200 otel odası ve 90 villa ve 138 konak bulunuyor.