Şenay BÜYÜKKÖŞDERE
Son yıllarda Rusya’da hayata geçirdiği büyük projelerle dikkat çeken Ant Yapı, Bodrum’da ilk yatırımını Aspat’a yapıyor. 'Bodrum’da bir cennet liman' sloganıyla hayata geçen Antheven’ın ünlü tatil beldesindeki lüks konut, otel, özel liman, market, çarşı, spa gibi farklı yapıları bir arada sunan ilk proje olacağını söyleyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, projenin toplam yatırım maliyetinin ise 2 milyar TL’yi bulacağını ifade etti. İnşaat sektöründe işlerin yavaşladığı bir dönemde bu yatırıma başladıklarını hatırlatan Okay, “Bizim petrolümüz, altınımız, doğalgazımız yok. O yüzden üretmekten başka çaremiz yok. Üreteceğiz, ekonomimizi canlı tutacağız” ifadelerini kullandı.
METREKARESİ 2900 EURO
SEZONLUK DEĞİL 12 AYLIK
Anthaven’ın daha önce geliştirdikleri kanallı evler projesi Port Alaçatı’nın daha gelişmiş bir versiyonu olacağını vurgulayan Okay, “Aspat, Kos Adası'nın karşısında cennet bir liman. Bu bölgede yaşamın 12 ay süreceği bir proje tasarladık” değerlendirmesinde bulundu.
AÇIK HAVA MÜZESİNDE TARİHİ ESERLER
Okay proje sürecini şöyle anlattı: “Anthaven kimi denizi tepeden gören Yamaç Evler, kimi de kanal boyunca uzanan Kanal Evler’le, özel iskeleleri ve iç limanıyla yeni bir hayat sunacak. Bu yeni hayatta konforun yanı sıra doğaya ve tarihe saygı da var. En fazla üç katlı evlerin sıralandığı, Aspat Kalesi’nin eteklerinde, açık hava müzesinde tarihi eserlerin sıralandığı özel bir bölge burası." Okay, projede bir de Radisson Collection Oteli'nin olacağını sözlerine ekledi.