BM'den Karapınar GES'e övgü

Kalyon'un hayata geçirdiği Karapınar GES'i gezen BM İklim Değişikliği Başkanı Sharma “Bu tesis temiz enerjinin geleceğini sembolü” dedi.

Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı (COP26) Başkanı Alok Sharma, Türkiye'nin teknolojisi yerli ilk güneş enerjisi santrali Kalyon Karapınar Güneş Enerjisi Santrali'ni (GES) ziyaret etti. Kalyon Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu'nun eşlik ettiği Sharma "Bu tesis hem temiz enerjinin geleceğinin hem de Birleşik Krallık ve Türkiye iş birliğinde, Birleşik Krallık'ın 217 milyon Sterlin ile bugüne kadar ülke dışında bir güneş enerjisi projesine sağladığı en büyük finansman garantisinin sembolü niteliğindedir" dedi.

Cemal Kalyoncu, tesisleri gezen Alok Sharma'ya (solda) hediye takdim etti.

AVRUPA'DA EN BÜYÜK

Cemal Kalyoncu da İngiliz Hükümeti'nin bugüne kadar sürdürülebilirlik konusunda en büyük proje finansmanını Kalyon Karapınar GES'e sağlamasının, salgın sebebiyle küresel düzeyde piyasaların zorlandığı bir süreçte bile Türkiye'ye ve Kalyon Holding'in sürdürülebilir finansal yapısına duyulan güvene işaret ettiğine dikkat çekti. Karapınar GES bu yılın sonunda 1350 megavat güneş enerjisi kurulu güçle tam kapasitesine ulaşacak. Karapınar GES, Avrupa'nın en büyük güneş enerji santrali unvanına da sahip.