BMC’nin VURAN 4×4’ü, 120 mm’lik havan topu ile vuracak

BMC; dünyanın en geniş çaplı uluslararası savunma sanayisi fuarlarından biri olan ve bu yıl 11-15 Haziran tarihlerinde 63 ülkenin katılımı ile düzenlenen Eurosatory fuarında, ürün ailesinden 6 araç sergiliyor.

1

Standında KİRPİ II, AMAZON, KİRPİ II AMBULANS’a ve 5 Ton Taktik Tekerlekli Araç (TTA)’ı sergileyen BMC, fuara VURAN aracının ise 2 farklı sürümünü getirdi. Firma, bunlardan 120 mm havan topu entegre edilen VURAN aracını ilk kez Eurosatory’de sergiliyor.

VURAN’ın yeni sürümünün arka bölümünde, ASELSAN’ın 120 mm ALKAR Havan Silah Sistemi bulunuyor. Araç’ın arak bölümünün tavanı, silah sisteminin kullanılabilmesi maksadıyla açılabilir şekilde tasarlandı.

Aracın komutan, doldurucu ve şoför olmak üzere 3 personel ile kullanılıyor. İçerisinde bulunan emniyetli raflarda 15 mühimmat taşıyabilen araç, kullanıcı istekleri doğrultusunda yivli veya yivsiz namluya sahip havan sistemi ile donatılabiliyor. Silah sistemi yivsiz namlu ile donatılması halinde dakikada 10, yivli namlu ile de dakikada 6 atış yapabiliyor.

BMC, aracın, entegrasyon testleri de dahil olmak üzere pek çok testini tamamladı. Firma, hassas atış testlerinin başlaması için ise gün sayıyor.

(milscint)