BMC’den 1453 çalışanına en az 510 TL zam geldi 

Yerli ve milli savunma sanayiinin önemli aktörlerinden BMC, zor günlerde elini taşın altına koyan işçilerini unutmadı. Şirket 1453 çalışanına en az 510 TL en fazla 1070 TL zam yaparak sektör rekoruna imza attı.

ÖZGÜL ÖZTÜRK

SEKTÖRDE 2017-2018 YILININ EN İYİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNİ BMC İMZALADI 

Yaklaşık 4 yıl önce kamudan devraldığı savunma sanayi şirketi BMC’yi borç içinde yüzen bir şirket olmaktan savunma sektörünün yıldızı haline getiren işadamı Ethem Sancak, çalışanlarına verdiği sözü tuttu. BMC ile Türk Metal Sendikası arasında bin 453 mavi yakalı işçiyi kapsayan 2 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

HEDEF 5 MİLYAR DOLAR CİRO

Sancak, en düşük 510 lira, en fazla bin 70 lira civarında ücret artışı ve sosyal imkanlarla sektörde 2017-2018 yılının en iyi zam oranını veren işvereni oldu. Törende konuşan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, “Biz ‘Emekçinin alın teri kurumadan hakkını verin’ felsefesine inanan bir kuruluşuz. BMC’nin zor dönemlerinde her türlü fedakarlıkta bulunan çalışanlarımıza verdiğimiz sözü tuttuk” diye konuştu.

3 YILDA % 100 YERLİ OLACAK

Bu yıl 1 milyar dolar ciroyu geçerek dünya savunma sanayii şirketleri liginde önemli bir yer tutacaklarını aktaran Sancak, “Gelecek 3 yılda 5 milyar dolar ciro hedefliyoruz. Şehir içi taşımacılığında pazar payımızı geri aldık. Bizim Fatih ve Yavuz gibi efsane kamyon markalarımız vardı. Onlar da en yeni teknoloji ve en yeni halleriyle bu yıl bitmeden yine yollara çıkacak. Savunma sanayisi alanında ciddi atılımlarımız olacak” dedi. Türkiye’nin 3 yıl içinde yüzde 100  yerli motor ve zırhlı envanter üretir hale geleceğini belirten Sancak, “Ben Türk savunma sanayiinin bütün ürünlerini 36 ay sonra yüzde 100 yerli imkanlarla üretecek hale geleceğine inanıyorum” dedi. 

BMC toplu  iş sözleşmesini, BMC Yo¨netim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ve Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak imzaladı. 

Babayiğit’e pil desteği vereceğiz 

5 büyük firmanın milli ve yerli araba yapmak için yola çıktığını anlatan Sancak, “Buradaki 5 babayiğitten biri de BMC. Elimizi taşın altına koyduk. Batarya ve pilin çok önemli olacağı bir proje bu. Bu noktada pille ilgili 5 bileşenimizden biri olan Zorlu Grubu ciddi yatırımlar planlıyor. Bu konuda milli bir pil ve batarya sektörüne hep birlikte bizler de destek vereceğiz”dedi.

Karasu’ya yeni fabrika kuruyor

Karasu’da savunma sanayiine hizmet verecek yeni bir fabrika hazırladıklarını söyleyen BMC Yönetim Kurulu Üyesi Taha Yasin Öztürk ise, “15 Nisan’da temel atma törenini beraber yapmış oluruz. 2019’da ilk 130 bin metrekarelik kapalı alanda bitireceğiz, 2023’te de toplam 550 bin metrekarelik kapalı alanla savunma sanayiine hizmet edeceğiz” şeklinde konuştu. 

Sosyal haklar yüzde 30’a yakın arttı 

Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak şunları söyledi: “Saatlik ücretlere 1 lira 60 kuruş zam ve her kıdem yılı için saatlik ücretlere 10 kuruş zam eklendi. Sosyal haklara yüzde 30’a yakın zam alındı. Ramazan ve Kurban Bayramı ödemeleri yüzde 30 arttı. Ramazan’da 200 liralık erzak paketi verilecek. Bu 2017-2018 yıllarının en iyi sözleşmesi oldu.” 

Fabrikadan törene canlı bağlanan BMC çalışanları mutluluklarını gizlemedi.