BMC Yönetim Kurulu Başkanı Sancak: Savunma sanayiinde yerli üretim artırılmalı

Bursa'da sanayicilerle buluşan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, savunmada sanayiinde yerli ve milli üretimin artırılması gerektiğini vurguladı.  

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi’nin davetlisi olarak düzenlenen toplantıya katılan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Türkiye’nin geleceği için savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılarak yerli ve milli üretimin payının artırılması gerektiğine dikkat çekti. 

Ülkenin geleceği için

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın da katıldığı BTSO Uzay Havacılık Savunma Kümelenmesi’nin toplantısında, BMC Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, BMC Yönetim Kurulu Üyesi Yasin Öztürk ve Satın Alma Müdürü İrfan Konur’u konuk etti. Ethem Sancak konuşmasında, ülkenin geleceği açısından bu sektörde güçlü bir yapının oluşturulması gerektiğine  dikkat çekti.  

Dışa bağımlılığı azaltmamız şart 

Türkiye savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaltılarak yerli ve milli üretimin payının artırılması gerektiğini vurgulayan Sancak, "Ülkemiz son 10 yıllık süreçte bu yolda önemli ilerlemeler kaydetti. BMC olarak katıldığımız, Abu Dabi’de düzenlenen IDEX 2017’de Türkiye, Çin ile beraber fuarın en fazla ilgi gören ülkesi oldu. Bu gurur verici bir durum. 50 ülkeden binin üzerinde katılımcıyı ağırlayan, kara ve deniz savunma sanayi endüstrisinin devlerini buluşturan organizasyonda BTSO öncülüğünde fuara katılan firmalarla da bir araya geldik. Bursalı firmaları orada görmekten ötürü ayrıca mutluluk duyduk" ifadelerini kullandı.

İşbirliği yapabiliriz 

Bursa’nın sanayinin kalbi olduğunu söyleyen Ethem Sancak, gelecek hedeflerine ulaşabilmeleri adına otomotiv ve savunma gibi sektörlerde Bursalı firmalarla işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Bursa’da bu sektörlerde faaliyet gösteren çok önemli firmalar olduğunu ifade eden Sancak, Türkiye’nin daha güçlü bir ülke olabilmesi adına Bursalı sanayicilere büyük iş düştüğünü belirtti.