Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz projelerle zirveyi zorlayacağız

Tavşandere Metro İstasyonu'nda düzenlenen 926 milyon liralık toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Biz yaptığımız her yatırımda istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar ellerindeki finans imkanlarını, spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız'' diye konuştu.  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tavşandere Metro İstasyonu'nda Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, Türkiye'ye ekonomi üzerinden yapılan saldırıya dikkat çekerek, "Onlar ellerindeki finans imkanlarını spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız" dedi. Erdoğan, "Bugün açılışını yaptığımız etap Kadıköy'ü Kartal'a bağlayacak. Metronun Sabiha Gökçen Havaalanı'na kadar olan bölümü 2018 yılında, Tuzla'ya kadar olan bölümü de inşallah 2019 yılında tamamlanacak. Sabiha Gökçen havalimanımızın ikinci pistinin devreye girmesiyle yolcu kapasitesi 45 milyona çıkıyor. Planlanan yeni bir pist daha var o da devreye girdiğinde kapasite büyük gövdeli uçakların da inişine mümkün hale gelecek" diye konuştu.

ULAŞIM RAYLI SİSTEME KAYACAK 

Sağlık alanında faaliyet gösterecek yeni bir teknokenti de Pendik'e kazandırdıklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Bugün açılışını yaptığımız 400 milyon liralık bu yatırımla 3.5 yılda tamamlanan bu hatla birlikte İstanbul'daki toplam raylı sistem uzunluğu 1.540 kilometreye ulaşmış oluyor. Çok yakında mevcut hat uzunluğunu iki katından fazla artırıyoruz. Tüm bu yatırımlar bittiğinde İstanbullular ulaşımı raylı sistem üzerinden yapacaklardır. Her zaman söylediğim gibi İstanbul'a hizmet etmek bir aşk işidir. Bir sevda işidir. Bir gönül işidir. Bu şehri ve bu şehrin insanlarını yürekten sevmiyorsanız İstanbul'a verebileceğiniz hiçbir şey yoktur."

HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bugün Pendik İstanbul'un en cazip ilçelerinden biri hale geldi. Burada su falan yoktu. Nereden nereye geldik. Birilerine bunu söylemek lazım. Bunlar İstanbul'u tanımazlar. Bunlar Pendik'i tanımazlar. Bunlar Kartal'ı, Tuzla'yı tanımazlar, Maltepe'yi tanımazlar. Dolayısıyla İstanbul'u tanımazlar. Biz aşık olduğumuz bu İstanbul'a, ilçelerine elimizden gelen hizmeti verdik, vermeye devam edeceğiz. Biz size efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte Pendik, plansız yapılanmadan arınma safhasına gelmiştir. İnşaat malzemeleri üreten fabrikaların yerine kurulacak kent parkı ve sahil meydanı Pendikliler için yeni nefes alanlarını oluşturacaktır."

38 dakikada seyahat

Kartal - Pendik - Tavşantepe Metro Hattı’nın hizmete alınmasıyla; Kadıköy - Tavşantepe arasındaki hat uzunluğu 26.2 kilometreye, istasyon sayısı ise 19’a ulaşacak. Böylece; Kadıköy - Tavşantepe arasındaki yolculuk süresi 38 buçuk dakikaya indi.  

926 MiLYONLUK TOPLU AÇILIŞ TÖRENİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, metro istasyonundaki açılış töreninde yaptığı konuşmaya şöyle devam etti: "Büyükşehir belediyemiz gibi, Pendik belediyemiz de ilçemizin gecekondu sorununun çözümü çerçevesinde sosyal konut projelerini hayata geçirdi. Böylece toplamda 926 milyon lira yatırım bedeli olan 43 kalem eser ve hizmetin açılışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Toplu açılışta verdiğimiz mesaj, sizlerle birlikte ortaya koyduğumuz şu güzel birlikteliktir. Biz yaptığımız her yatırımda, attığımız her adımla istikbalimizi aydınlatacağız. Onlar ellerindeki finans imkanlarını, spekülasyon araçlarını kullanarak bizi dibe çekmeye çalışacak, biz hayata geçirdiğimiz projelerle zirveyi zorlayacağız."

Tünellerle 140 km'lik yeni güzergah 

TÖRENDE ayrıca Büyükçekmece'den Sarıyer'e tüneller, bağlantı yolları, kavşaklar ve köprülerle yaklaşık 140 kilometrelik yeni alternatif ulaşım güzergahı da tanıtıldı. İstanbul Büyükşehir Projesi'nin tünel ulaşım sistemiyle, karayolu ulaşımında devrim niteliğinde bir adım atıldığına dikkat çekildi. İBB Başkanı Kadir Topbaş, "Tünellerle yerin altını bir birine bağlayacak adımlar atıyoruz. Aynı şekilde Anadolu Yakası'nda da Harem’den Küçüksu’ya Yenisahra’dan Bostancı’ya uzanacak tünellerimizle, İstanbul’un ulaşımında ezberleri bozacağız.  

'Kasımpaşa-Sütlüce' yolda

Kağıthane-Piyalepaşa Bomonti-Dolmabahçe Çayırbaşı-Sarıyer tünellerini günde ortalama 150 bin sürücü kullanıyor. 45 dakika olan ulaşım süresini 5 dakikaya indiriyor. Tüneller,  emisyon değerlerlerinde de büyük azalımlar sağlayacak. İnşaatı biten Kasımpaşa Sütlüce tüneli önümüzdeki günlerde hizmete alınacak" diye konuştu. 

Hangi eserler var?

Açılışı yapılan eserler arasında Pendik Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü, Şule Yüksel Şenler Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Ahmet Aslanhan İmam Hatip Lisesi, Lüfti Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Orhan Gazi Kız Meslek Lisesi, Kurtköy Anadolu İmam Hatip Lisesi ile çeşitli ortaokullar; Şehit Yalçın Aran Spor Kompleksi'nin yüksek gerilim hatlarıyla ilgili yatırımlarla hükümet konağı bulunuyor.