Bitcoin yükseliş trendini yakaladı mı? Son 4 ayın en yüksek seviyesinde işlem görüyor

ABD piyasalarında hisse senetleri yeni yılda gerilemeye başlarken, kripto piyasaları yükseliş trendine girdi. Bu hafta yüzde 10'dan fazla yükselen Bitcoin, hisse senetlerini geride bıraktı. Kripto piyasalarında karşılaşılan iflas dalgası ve skandallar nedeniyle fiyatı düşen Bitcoin, son haftada bir ivme kazanarak yüzde 10'dan fazla artış gösterdi.

aksam.com.tr

Bitcoin, son 4 ayın en yüksek seviyesinde işlem görüyor. 22 bin dolara çıkan Bitcoin, hafta başından itibaren yüzde 10'dan fazla yükseldi.

BİTCOİN YÜKSELİŞ TRENDİNİ YAKALADI MI?

Kripto piyasaları derinden etkileyen iflaslar ve skandallar nedeniyle uzun süredir nispeten yatay seyreden Bitcoin, Eylül ortasından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

CNBC'de yer alan habere göre, yatırıcımlar, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımına gidip gitmeyeceğini merak ederken, artan enflasyon ve resesyon riskleriyle birlikte kripto piyasalarının geleceğinin derinden etkileneceğini ifade etti.

22 bin doların üzerine çıkan Bitcoin, bu hafta boyu yüzde 10'un üzerinde yükselerek hisse senetleri ve emtia piyasalarının üzerinde bir artış kaydetti.

Kripto para borsası FTX'in çöküşü ve diğer piyasaların iflas başvurusunda bulunması nedeniyle bir süredir yatay seyreden Bitcoin, eylül ayından beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı.

Yatırımcılar, enflasyonda yaşanan düşüş ve ABD Merkez Bankası'nın önümüzdeki aylarda faiz artışlarını yavaşlatacağına ilişkin sinyaller vermesinin ardından Bitcoin'in yükselmesinin olumlu karşılandığını söyledi.