BİP kullanın, kişisel veriniz güvende olsun

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, yerli uygulamaların kullanılması için çağrı yaptı. 28 Ocak Veri Koruma Günü nedeniyle açıklama yapan Koç, “BiP ve diğer yerli uygulamalarımızı kullanarak veri güvenliğine katkıda bulunalım” dedi.

Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, veri güvenliğine dikkat çekerek yerli uygulamaların kullanılması için çağrı yaptı. 28 Ocak Veri Koruma Günü nedeniyle Gebze'deki Turkcell Veri Merkezi'nde açıklamalarda bulunan Koç "Vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin verisini ülkemiz sınırlarında tutarak hem milli güvenliğimize hem de geleceğimize sahip çıkıyoruz. Sahip olduğumuz verinin güvenliği bizim için artık sınırlarımızın güvenliği kadar önemli ve öncelikli" dedi. Dr. Ali Taha Koç, "Dünyanın geleceğine yön veren 'veri egemenliği', bir şirketi de bir ülkeyi de rekabete dayanıklı kılan önemli bir faktör. Turkcell olarak bizim de katkı sağladığımız Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı üzerinden, Dijital Dönüşüm Ofisi ile çalışmalar yürütüyoruz. Tüm Türkiye'yi BiP ve diğer yerli uygularımızı kullanmaya ve böylece veri güvenliğimize katkıda bulunmaya çağırıyorum" dedi.

TURKCELL'E EMANET

Koç, yıllar içinde yaptıkları yatırımlarla Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutacak veri merkezleri kurduklarını ve geliştirmeye devam ettiklerini de anlatarak, "Türkiye'nin Turkcell'i, veri merkezi anlamında Türkiye'nin bir numarası" diye konuştu.

YABANCI DA BİZİ TERCİH EDİYOR

Ali Taha Koç, veri merkezlerine yaptıkları yatırımların uluslararası alanda da dikkati çektiğini belirterek, "Türkiye'nin yanı sıra dünyanın önde gelen markaları da bizi tercih ediyor" dedi.

VERİ MERKEZİNE YENİ YATIRIM

Turkcell, Veri Merkezi yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç'un verdiği bilgiye göre Turkcell, Gebze, İzmir, Ankara Temelli ve Avrupa olmak üzere 4 tane yeni nesil veri merkeziyle Kartal, Dudullu, Yenibosna ve Ankara Söğütözü olmak üzere toplamda 8 veri merkeziyle hizmet sunuyor. Veri merkezlerinde toplamda 42 bin 900 metrekarelik beyaz alan bulunuyor. Yeni nesil veri merkezlerinin doluluk oranları, Avrupa ve İzmir'de yüzde 100, Gebze ve Temelli'de yüzde 98 olarak şekillenirken, bu kapsamda Turkcell, modül yapımlarına da devam ediyor. Ankara Temelli veri merkezinde 3. ve 4. Modül, Avrupa veri merkezinde ise 2. ve 3. modülün yapımı sürüyor. Turkcell, 2024 yılı sonunda Ankara Temelli ve Avrupa veri merkezlerinde yeni modülleri devreye alıp beyaz alan kapasitesini 8 bin metrekarenin üzerinde artırmayı planlıyor.