Bina tamamlama sigortası getirecek

Maher Yatırım Holding bünyesinde bulunan Quick Sigorta ve Corpus Sigorta'nın iştiraki olarak Türkiye'nin sigorta şirketi iştiraki olan ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı unvanına sahip MHR GYO, halka arz ediliyor.

Akşam - ARZU KURUM

Yapı Kredi Yatırım aracılığıyla 'Borsadan Satış' yöntemiyle 12-13 Ekim tarihlerinde talep toplayan MHR GYO'nun sermayesinin 620 milyon TL'den 827 milyon TL'ye yükseltilmesi nedeniyle oluşan 207 milyon TL nominal değerli hisse, 4.30 TL'den satışa sunulacak. Halka arz sonrasında MHR GYO'nun halka açıklık oranı yüzde 25 olacak. Ofis ve ticari gayrimenkul segmentinde faaliyet gösteren şirket, halka arz geliriyle kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı hedefliyor. Temelleri Mart 2021'de AND Anadolu Gayrimenkul'un devralınmasıyla atılan MHR GYO'nun mevcut portföyünde İstanbul Ataşehir'deki Quick Tower binası ile Ankara Çankaya'daki Maidan İş ve Yaşam Merkezi'nde yer alan üç bağımsız bölüm bulunuyor. Maher Holding Yönetim Kurulu Üyesi Gökay Erdemoğlu, "MHR GYO'nun şu anda sıfır borcu ve kasasında da 200 milyondan fazla nakdi ve arkasında iki sigorta şirketi var. Bir sigorta şirketi zaten büyük nakdi ve varlıkları o şirketler demek. Bu nedenle şirketimizi tamamen depremle mücadele için yapılacak kentsel dönüşümde bir model kurabilmek için halka arz ediyoruz. Yeni ürünler yeni bir model peşindeyiz" dedi. Yeni yatırımları kapsamında kat karşılığı ile ilgili görüşmelerinin sürdüğünü ve odaklarında ilk olarak İstanbul Ataşehir'in bulunduğunu belirten Erdemoğlu, toplam 3.5 milyar liralık yatırım yapabileceklerini söyledi.

HER TÜRLÜ RİSKİ BİTİRMEK İSTİYOR

MHR GYO'nun projelerinin teslimi konusunda her türlü riski de bertaraf etmek amacıyla ana ortakları sigorta şirketlerinin desteğiyle bina tamamlama sigortası kullanmayı planladıklarını belirten Gökay Erdemoğlu, "Sigorta şirketi iştiraki olmanın avantajını kullanarak Türkiye'ye model olabilecek bir yapı üzerinde çalışıyoruz. Bina tamamlama sigortalarıyla geçmiş dönemde kentsel dönüşümde yaşanan firma bazlı sıkıntıları bertaraf etmeye hazırlanıyoruz" dedi. Maher Holding Sigorta Grubu Başkanı Ahmet Yaşar da Çevre Bakanlığı'nın regülasyonuna da bina tamamlama sigortalarının girmesinin gerektiğini belirtti.