Hafta sonu marketler ve bakkallar saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Bugün BİM, A101, ŞOK saat kaçta kapanıyor?

Son gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yeni tedbirler ve önlemler açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanma uygulamasına geçiyoruz.'' dedi. Bu kapsamda sokağa çıkma yasağı saatlerinde de değişikliğe gidildi. Peki, Bugün marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? BİM, A101, ŞOK bugün kaçta kapanacak? İşte tüm merak edilenler...

Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan kısmi kapanma kararı sonrasında yeni kısıtlamalar getirildi. Bu kısıtlamalar kapsamında sokağa çıkma yasağı saatlerinde değişikliğe gidildi. Bugün marketler saat kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? BİM, A101, ŞOK bugün kaçta kapanacak? gibi soruların yanıtları tüm vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte tüm merak edilenler...

BUGÜN MARKETLER SAAT KAÇTA AÇILIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliğine Kısmi Kapanma Genelgesi gönderildi. Genelgede, salgınla mücadele sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler; Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirildiği belirtildi.

Genelgede; sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri market, bakkal, manav, kasaplar ve kuruyemişçilerin 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecekleri açıklandı.

65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu Cumartesi ve Pazar günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri açık olacak. (Bu iş yerlerinde sadece ekmek ve unlu mamul satışı yapılabilecek.).

65 yaş ve üzeri ile 18 yaş altında bulunanlar hariç ekmek ve unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine yürüme mesafesinde olan fırına gidip gelebilecek.

BİM ÇALIŞMA SAATLERİ

BİM hafta içi 10.00- 17.30 arası,

BİM hafta sonu 10.00- 17.00 arası açık olacak.

A101 ÇALIŞMA SAATLERİ

A101 hafta içi 10.00- 17.30 arası,

A101 hafta sonu 10.00- 17.00 arası açık olacak.

ŞOK ÇALIŞMA SAATLERİ

ŞOK hafta içi 10.00- 17.30 arası,

ŞOK hafta sonu 10.00- 17.00 arası açık olacak.