Biletlere talep yoğunlaştı... Hareketlilik erken başladı

Otobüs biletinde yüzde 70, uçak bileti satışında yüzde 210 artış var. Antalya'da oteller şimdiden % 80 doldu. Turizmcilere göre Ramazan'a göre Kurban Bayramı daha hareketli geçecek.

Kurban Bayramı'na 18 gün kalmasına rağmen seyahat ve tatil hareketliliği şimdiden başladı. Otobüs ve uçak bileti satışlarında gözle görülür artışlar yaşanırken Antalya'daki oteller de şimdiden yüzde 80 doluluğa ulaştı. Biletbayisi.com'un 14-23 Haziran tarihleri arasındaki verilerine göre, otobüs biletlerindeki satışlar yüzde 70 artarken, en çok kalkış yapılacak nokta İstanbul-Esenler Otogarı oldu.

HAVADA % 210 ARTIŞ

Açıklamada, Ankara-Antalya, İzmir-Muğla ve İstanbul-Antalya otobüs biletlerinde önceki sezonlara göre büyük artış yaşandığı belirtilirken, araç kiralama sürelerinde yüzde 40 artış yaşandığı kiralamalarının yüzde 85'inin ise havaalanlarından yapıldığı kaydedildi. Bayram tatili için hava yolunu tercih edenlerde de artış yaşandı. Yurt içi uçak bilet satışları yüzde 210 oranında arttı. Bayram tatilinde seyahat için en çok İstanbul Sabiha Gökçen ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı tercih edilirken, İzmir, Antalya ve Muğla en çok tercih edilen varış noktaları oldu. Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte otobüs ve uçak bilet satışlarının daha da artması bekleniyor.

SON GÜNE KALMAYIN

Antalya'da Kurban Bayramı tatili için şimdiden yüzde 80'e varan doluluk oranlarına ulaşılırken, geçmiş yıllarda haziranda görülmeyen konaklama sayısına bu sene ulaşılması bekleniyor. 2024'ün dört ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14'lük artışla 2 milyon 66 bin 962 yabancı turist ağırlayan Antalya'da okulların 14 Haziran'da kapanacak olması dolayısıyla Kurban Bayramı tatili rezervasyonları hızlandı. Turizmciler bazı bölgelerde bayramda yüzde 100 dolululuğa ulaşılabileceğini belirtiyor.

İSTANBUL'DA REKORLARA DEVAM

İstanbul 2024 yılının ilk 4 ayında 5 milyon 244 bin 936 yabancı ziyaretçi ağırlayarak tüm zamanların rekorunu kırdı. İstanbul'a gelen yabancı ziyaretçi sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9.94 artış gösterdi. İstanbul nisan ayında geçtiğimiz yılın aynı ayına göre yüzde 14.60 artışla 1 milyon 478 bin 218 yabancı ziyaretçi ağırlarken Ruslar ilk sırada yer aldı.

ANTALYA BAYRAM YAPACAK

Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Hakan Saatçioğlu, havaların ısınmasıyla yoğunluğun arttığını vurgulayarak "Bayram rezervasyonları çok iyi, şimdiden oteller yüzde 80 doldu. Çok iyi giden dış pazarın yanı sıra iç pazarda da ciddi hareketlenme olacak. O yüzden kendimizi rahat hissediyoruz. Otellerimizin bir bölümünü iç pazar için ayırdık. Ramazan Bayramı tatili güzel geçti, Kurban Bayramı çok daha hareketli olacak. Bayramın yaz sezonuna denk gelmesi, havanın ısınmış olması avantaj sağlıyor. Bu yıl bayramlar arka arkaya geldi ve hepsi hareketliydi. Paskalya, Hollandalıların bayramı sonra Nevruz ve Ramazan Bayramı oldu. Kurban Bayramı tatili dolu dolu geçecek, turizme de doping etkisi yaratacak. Şu anda gidişat çok güzel" dedi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Akdeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Rıza Perçin de bayramın turizmde yüksek sezona denk geldiğini söyledi. Bazı bölgelerde yer bulmakta zorluk yaşanabileceğini dile getiren Perçin, "Marka bölgeler yüzde 100 dolacaktır. Çok fazla rağbet görmeyen bölgelerin bile yüzde 75-80 dolmasını bekliyoruz. Almanya'dan da rağbet fazla. Özellikle Kaş, Kalkan'da şimdiden yer bulmak zor" dedi.