BigAfrika açılımı

Doğtaş ve Kelebek'i de bünyesinde bulunduran Doğanlar Mobilya Grubu Senegal'a fabrika kuruyor. Bu ülkede BigAfrika adıyla şirketleşen grup, Afrika ülkelerinde Biga Home markasıyla mağazalaşacak.

YAŞAR KIZILBAĞ

Temelleri Biga'da atılan ve bünyesinde Doğtaş, Kelebek, Love Yatak gibi markaları bulunduran Doğanlar Mobilya Grubu, Senegal'a fabrika kuruyor. Bu ülkede BigAfrika adıyla şirketleşen grup, üreteceği ürünleri Afrika ülkelerinde açacağı BigA Home mağazalarında satacak. Paris'teki mağaza açılışı sırasında sorularımızı yanıtlayan Doğanlar Mobilya Grubu CEO'su İsmail Doğan kuracakları fabrikanın Afrika dışında Amerika pazarına da çalışacağını söyledi.

30 ADET BİGA HOME

Doğan "ABD'de oranizasyonumuzu kurduk. ABD pazarında ciddi büyüme hedefliyoruz" dedi. Senegal'deki fabrikanın 2023 yılının ilk çeyreğinde üretime başlayacağını belirten Doğan, ilk yıl Afrika'da 30 adet Biga Home açmayı planladıklarını anlattı. Doğan açacakları Biga Home mağazalarının ağırlıklı olarak Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) üyesi olan Afrika kıtasının batısında yer alan devletlerde olacağını söyledi.

YENİ AÇILIŞLAR YOLDA

Paris'in ardından dünya genelinde açacakları yeni mağazalar hakkında da bilgi veren İsmail Doğan önümüzdeki cumartesi Londra'da Doğtaş mağazası açacaklarını belirterek "İngiltere'yi de kale pazar olarak belirledik" dedi. Kasım ayında Özbekistan ve Tacikistan'da açılışların olacağını belirten Doğan, Dubai'de de bir grupla 5 mağaza açmak için anlaşma yaptıklarını söyledi.

İKİ YENİ MARKA DAHA GELİYOR

2023 yılında ayrıca iki yeni marka çıkaracaklarını da belirten Doğan bu markaların da Benino Home ve kelebek Kids olacağını söyledi. Doğan TOKİ'nin başlattığı 'İlk Evim, İlk İş Yerim' kampanyasının sektöre büyük katkı sağlayacağını da belirterek "Ancak bize yansıması 2025'te olur" dedi.

600 MAĞAZAYA ULAŞTI

Bu yıl yüzde 100 büyüme öngördüklerini anlatan Doğan şu anda Doğan Mobilya Grubu çatısı altında 600 mağazaya ulaştıklarını da belirtti. Kelebek'in yurtiçinde 221, yurtdışında 25 mağazası bulunduğunu belirten Doğan Doğtaş'ın ise 230 mağazasının 75'inin yurt dışında olduğunu söyledi. Kelebek mutfak'ın ise yurtiçinde 45 mağazası olduğunu, yıl sonuna kadar 3 tane daha açacaklarını anlatan Doğan, Love Yatak'ın 92 mağazaya ulaştığını bu sayının yıl sonunda 100'e çıkacağını belirtti.

FRANSA'YA 4'ÜNCÜ MAĞAZA

Doğtaş, Fransa'daki dördüncü, yurtdışındaki 54. mağazasını Paris Pierrefitte Sur-Seine bölgesinde açtı. Açılışa Türkiye'nin Paris Başkonsolosu Serdar Belentepe, Paris Ticaret Başmüşaviri Murat Gören de katıldı. Doğanlar Mobilya Grubu CEO'su İsmail Doğan açılışta yaptığı konuşmada "Doğtaş, küresel bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerliyor" dedi.