Biberci köyde ‘acı mesai'

Türkiye'nin önemli kırmızı biber üretim merkezlerinden Kilis'te, ‘biberci köy' olarak bilinen Musabeyli İlçesi'ne bağlı Hasanceli Köyü'nde hasat ve biber işleme mesaisi başladı.

Köyün verimli tarlalarından toplanan kırmızı biberler, açık alanlara serilerek kurutulup köydeki fabrikalarda işlendikten sonra Türkiye'nin dört bir yanına ve yurt dışına gönderiliyor. Kilis Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Güven Özdemir, kentte yaklaşık 43 bin dekar alanda biber üretildiğini, 16 bin 500 dekarda üretilen biberlerin toz biber haline getirildiğini söyledi. Kilis'in biberde hem verim hem de üretim konusunda Türkiye'de 2. sırada yer aldığını belirten Özdemir, bölgede yıllık toplam 32 bin ton toz biber üretimi yaptıklarına dikkat çekti.