BGL, Lojistikte Globalleşti

ABD'den Arjantin'e, Fas'tan Avustralya'ya, Japonya'dan Çin'e kadar geniş bir yelpazede ofisleri ve toplamda 1 milyon 250 bin metrekareye ulaşan depoları bulunan Barsan Global Lojistik (BGL), 3 yıl içinde 20 yeni ülkeyi daha faaliyet ağına ekleyerek dünyanın en büyüklerinden biri olmayı hedefliyor.

Akşam Gazetesi - ARZU KURUM

ABD'den Arjantin'e, Fas'tan Avustralya'ya, Japonya'dan Çin'e kadar geniş bir yelpazede ofisleri ve toplamda 1 milyon 250 bin metrekareye ulaşan depoları bulunan Barsan Global Lojistik (BGL), 3 yıl içinde 20 yeni ülkeyi daha faaliyet ağına ekleyerek dünyanın en büyüklerinden biri olmayı hedefliyor. 1982'de gümrük müşavirliği şirketi olarak kurulan, ilk yurt dışı deposunu 1995'te Almanya'da açan BGL, 65 ülkede dünyanın önde gelen şirketleriyle rekabet ederken, en tepedeki şirketler arasında yer alma hedefini büyük ölçüde gerçekleştirdi.

ENGEL KALMADI

Yeni dönem hedeflerini 2 büyük depoya sahip olduğu Avrupa'nın lojistik merkezlerinden Rotterdam'da açıklayan Barsan Global Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çaptuğ "41 yıllık tecrübemizle ABD'den Çin'e, Avrupa'dan Asya'ya çok geniş bir coğrafyada entegre lojistik hizmetler veren bir dünya markasıyız. Şirket olarak belirlediğimiz hedeflere ulaşma konusundaki başarımızın ardında, kaynakların etkin kullanılması önemli bir rol oynuyor. Yatırım dönemini tamamladık. Artık hızla büyüme dönemine girdik. Bundan sonra dünya lojistik pazarının en önemli oyuncusu olmak için önümüzde hiçbir engelimiz kalmadı" dedi.

Çaptuğ'un verdiği bilgiye göre 1982'de gümrükleme ile sektöre adım atan Barsan, bugün 65 ülkede, 150'den fazla lojistik merkezi ve genel müdürlükleri ile faaliyet gösteriyor. Tekstilden otomotive, gıdadan perakendeye kadar dünyanın en büyük markalarıyla çalışan şirketin, cirosunun yüzde 75'i yurt dışından sağlanıyor. En büyük pazarları sırayla ABD, Avrupa ve Türkiye olan firmada, 4 bin 250 kişi istihdam ediliyor.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜK DEPOSUNU KURDU

ROTTERDAM'DA açtığı 2. deposuyla 100 bin metrekare depo büyüklüğüne ulaşan BGL, Brüksel'de ise 70 bin metrekarelik tek çatı altındaki deposuyla Avrupa'daki en büyük deposuna sahip. BGL, Volvo'dan Toyota'ya, Siemens'ten Toshiba'ya kadar birçok büyük şirketin birden fazla pazardaki taşımacılık işlerini yürütüyor. BGL, ABD'deki lojistik firmaları arasında ise ilk 30'a girmeyi başarmış durumda.

HER YIL 250 KİŞİYİ İŞE ALIYOR

Barsan Global Lojistik olarak dünya genelinde her yıl 250 kişiyi işe aldıklarını söyleyen Çaptuğ, "Bu sayının 150'si Türkiye'den ve kadın oranı yüzde 40'a çıkmış durumda. Başlangıç ücreti 20 bin TL net ancak bu maaş her ay kârdan dağıtılan primlerle üst seviyelere taşınıyor. İşe aldığımız mezunlar için bölüm şartımız yok, iyi İngilizce bilmeleri şart. Eğitim süreçlerini tamamlayan gençleri üç yıl içinde Barsan'ın yurt dışı operasyonlarında çalışmaya başlıyorlar" dedi.