Beş millet bahçesiyle 1.5 milyon metrekare yeşil alan 

İstanbul’a toplam 1.5 milyon metrekare yeşil alan kazandıracak Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere Baruthane ve Çırpıcı millet bahçeleri açıldı. Bakan Kurum, “Hedefimiz her şehre bir bahçe” dedi.

İstanbul’a toplam 1.5 milyon metrekare yeşil alan kazandıracak Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane ve Çırpıcı millet bahçeleri Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

HER ŞEHRE BİR BAHÇE

İstanbul’a yapılan millet bahçeleriyle kişi başı yeşil alan miktarı, yüzde 10 artacak. Başakşehir’de düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla 18 ilde 33 millet bahçesi için çalışmaları başlattık. Hedefimiz her şehrimize en az bir millet bahçesi yapmak” dedi. Kurum, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 16 yılda yaşanan gelişmeleri çevre ve şehircilikte zirveye çıkarmakta kararlıyız. Başkanımız Erdoğan’ın talimatıyla vatandaşımızın hayat standardını yükselten, kimlikli, yeşil, çevreye duyarlı ve yatay mimariye uygun şehirler inşa edeceğiz.” 

ANKARA İÇİN GERİ SAYIM

Ankara millet bahçeleri için de geri sayım sürüyor. Bahçenin inşa çalışması aralık ayı içinde başlayacak. 800 dönümlük Gölbaşı Millet Bahçesi, en geç 2019 ilk yarıda açılacak.

Çırpıcı Millet Bahçesi: 3.661 ağaç, 1700 sarmaşık dikildi

Zeytinburnu Çırpıcı Millet Bahçesi, 465 bin metrekarelik alandan oluşuyor. 6 etaptan oluşan projenin 4 etabı tamamlandı. 

Çırpıcı Millet Bahçesi, proje kapsamında dikilen 3 bin 661 ağaç, 93 bin 148 çalı, 53 bin 555 yer örtücü, 124 bin 121 gül ve bin 700 sarmaşıkla yeşile büründü.

Başakşehir Millet Bahçesi: Biyolojik göletle dikkat çekiyor 

Başakşehir Millet Bahçesi, 360 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 

Bahçe, bitki çeşitliliği, özel filtre sistemiyle kendini temizleyen 15 bin 600 metrekarelik biyolojik göletiyle de ilgi çekiyor.

Ziyaretçilerin merakla gezeceği mekanların başında 30 bin metrekarelik tematik bahçe geliyor.

Baruthane Millet Bahçesi: Ataköy’deki dev arazi yeşillendi

Ataköy’deki Baruthane Millet Bahçesi, 59 bin 719 metrekare alanda hizmet verecek.

İçinde yer alan 557 ağaç, 29 bin 141 çalı, 12 türde 5 bin gül, 230 sarmaşık, 7 bin 500 mevsimlik çiçek, 47 meyve bahçesinde İstanbullular, doğayla iç içe olma imkanını yakalayacak. 

Ayrıca iki otopark, süs havuzu, çocuk oyun alanı, spor alanları, tarihi özellikleri korunan Osmanlı Baruthanesi ve binaları, tarihi kule bulunuyor.

Hoşdere Millet Bahçesi: 3 tarafı havuzla çevrili cami  

Başakşehir’deki Hoşdere Millet Bahçesi 150 bin metrekare alan üzerine kuruldu. 

Bahçe, Osmanlı’daki gibi cami merkezli yapılaşmayla etrafında konut projelerini barındırıyor.

Türkiye’de ilk defa uygulanan mimariyle inşa edilen 2.500 kişilik caminin üç tarafı sularla çevrili.

Caminin yanına inşa edilen kurs binası da millet parkında hizmet verecek.

Park aydınlatmasını destekleyen güneş panellerinin yer aldığı bahçede elektrikli araçlar için şarj istasyonu kuruldu.

Kayaşehir Millet Bahçesi: Emirgan Korusu’nun üç katı

1 milyon 267 bin metrekarelik alana yapılan Kayaşehir Millet Bahçesi tamamlandığında, Emirgan Korusu’ndan 3 kat daha büyük olacak.

4 etaptan oluşan Kayaşehir Millet Bahçesi’nin 350 bin metrekarelik ilk etabı dün açıldı.

Başakşehirliler için özel hobi bahçeleri de millet bahçesinde kuruldu.

Bahçenin son etabı 2020’de hizmete açılacak.