Belgesiz kuyumcu olmayacak

31 Aralık'a kadar süre! Yetki belgesi olmayan kuyumculuk yapamayacak. Yeni düzenlemeyle, kuyum ticareti yapanlar 31 Aralık'a kadar yetki belgesi alacak. Kuyumcuda tespih ve perakende saat satışı serbest, imitasyon ürün satışı yasak olacak.

Kuyumculuk sektöründe yeni dönem başlıyor. İşlenmiş kıymetli maden, kıymetli taşlar ve kıymetli eşyaları içeren kuyum ticareti, yalnızca yetki belgesine sahip kuyum işletmeleri tarafından yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre, kuyum ticaretiyle iştigal edilen işyerinde başka bir ticari faaliyette bulunulamayacak. İşletme; kuyum niteliği taşımayan ürünleri işyerinde bulunduramayacak ve bu ürünlerin satışını yapamayacak. Kuyum işletmelerinin 31 Aralık'a kadar yetki belgesi almaları gerekiyor.

İMİTASYON SATIŞI YOK

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Düzenlemeyle hizmet kalitesinin artırılmasını, haksız rekabetin kaldırılmasını ve kayıtdışılığın önlenmesini amaçlıyoruz" dedi. Pekcan, opal, akik, kuvars gibi yarı kıymetli taşlarla bu taşlardan yapılan tespih gibi süs eşyasının satışının da bu faaliyetlere dahil edildiğini bildirdi. Yönetmelik sonrası ayrıca, imitasyon ürünlerin satışı yapılamayacak.