Bekçilik sınav başvuru dilekçesi nedir? Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınav başvuru dilekçesi nedir? sorularının yanıtı herkes tarafından araştırılıyor. Bekçilik sınavı için online başvuruların alınmasıyla başlayan süreç devam ediyor. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere 81 ile bekçi alımı yapılacak. Bekçilik sınav yerleri Polis Akademisi (PA) internet sitesinde açıklandı. 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında sınava girecek olan adayların bazı evrakları teslim etmeleri gerekiyor. Peki, bekçilik sınavı için istenen belgeler neler? Bekçilik sınav yerleri sorgulama nasıl yapılır? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık. Bekçilik hakkında merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınav başvuru dilekçesi nedir? bu soruların yanıtı tüm bekçii olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Bekçilik sınav yerleri Polis Akademisi (PA) internet sitesinde açıklandı. Bekçilik sınavına girecek olan adayların 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında şahsen başvuru ve evrak işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, bekçilik sınavı istenen evraklar neler? Bekçilik başvuru dilekçesi nedir, nasıl doldurulur? İşte tüm merak edilenleri sizler için yanıtladık. Bekçilik hakkında merak ettiklerinize haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

BEKÇİLİK SINAV YERLERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR? 

Bekçilik sınav yerleri sorgulama işlemi Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.

BEKÇİLİK SINAV YERLERİ SORGULAMA İÇİN - TIKLAYINIZ

BEKÇİLİK SINAVI İSTENEN EVRAKLAR NELER?

Başvuru yapan adaydan;

1 - Sınav giriş belgesi,

2 - Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş yerleri ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

3 - T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport)

,
4 - Diploma veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, (Yurtdışından mezun olanlar için ilgili kurumda alınan denklik belgesi)

5 - Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge, (Nüfus Müdürlüklerinden alınan onaylı belge)

6 - Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,

7 - Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,

8 - Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği

9 - Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,

10 - Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,

11 - Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi (onaylı)

12 - . Sağlık Bilgi Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgi Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sınav giriş ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)

BEKÇİLİK BAŞVURU DİLEKÇESİ NASIL DOLDURULUR?

Adaylar sınav giriş ekranında yer alan dosyaları indirdikten sonra başvuru formuna ulaşabilecek.  Tüm bilgileri el yazısıyla girecek olan adaylar, yeni kimlik sahibi ise aşağıdaki linke tıklayarak başvuru esnasında talep edilen cilt/aile/sıra no bilgilerine ulaşabilecek.

ADAYLARA YAZILI SINAVDA NELER SORULACAK?

100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olan bekçi adaylarının, toplamda 100 soruya cevap vermeleri istenecek. İlköğretim ve Ortaöğretim düzeyindeki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından sorulacak olan sorular, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından olacak.

Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek.

Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.