Bekçilik sınav giriş belgesi nasıl alınır? Bekçilik sınav başvuru dilekçesi nedir? bu soruların yanıtı tüm bekçii olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Bekçilik sınav yerleri Polis Akademisi (PA) internet sitesinde açıklandı. Bekçilik sınavına girecek olan adayların 2019/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Giriş Sınavı kapsamında şahsen başvuru ve evrak işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, bekçilik sınavı istenen evraklar neler? Bekçilik başvuru dilekçesi nedir, nasıl doldurulur? İşte tüm merak edilenleri sizler için yanıtladık. Bekçilik hakkında merak ettiklerinize haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.
BEKÇİLİK SINAV YERLERİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Bekçilik sınav yerleri sorgulama işlemi Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yapılabiliyor.
BEKÇİLİK SINAVI İSTENEN EVRAKLAR NELER?
Başvuru yapan adaydan;
1 - Sınav giriş belgesi,
2 - Sınav başvuru dilekçesi, (Sınav giriş yerleri ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)
3 - T.C. kimlik numarasını gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi, pasaport)
5 - Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge, (Nüfus Müdürlüklerinden alınan onaylı belge)
6 - Son bir yıl içinde çekilmiş dört adet biyometrik fotoğraf,
7 - Kendisi ve evli ise eşinin Yönetmeliğin 5’inci maddesinde belirtilen engel hallerinin bulunmadığını ifade eden yazılı beyanları,
8 - Şehit veya vazife malulü olanların eş veya çocuklarından, şehitlik veya vazife malullüğü belgesinin ilgili kurumca onaylı örneği
9 - Sınav ücretinin yatırıldığına dair banka dekontu,
10 - Askerlik terhis belgesi aslı ve fotokopisi,
11 - Yaş düzeltmesi yaptıran adaylar için yaş düzeltme belgesi (onaylı)
12 - . Sağlık Bilgi Formu istenecektir. (Adaylar, Sağlık Bilgi Formu ile birlikte varsa ilaç raporu, durum bildirir sağlık kurulu raporu, engelli sağlık kurulu raporu, askerlikten muafiyet raporu, herhangi bir öğrenci adaylığından veya personel alımı adaylığından sağlık nedeniyle elenmesine neden olan raporları ile sağlık özgeçmişini tanımlayan bütün bilgi, belge ve raporları Ön Sağlık Kontrolü Komisyonuna sunmak zorundadır.) (Sınav giriş ekranındaki linkten indirilerek aday tarafından doldurulacaktır.)
BEKÇİLİK BAŞVURU DİLEKÇESİ NASIL DOLDURULUR?
ADAYLARA YAZILI SINAVDA NELER SORULACAK?
Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek.
Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.