2020/1. dönem Bekçilik sınav soruları ve cevapları yayında! Bekçilik yazılı sınav soruları ve cevap anahtarı burada!

Bekçilik sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 20 Ocak Çarşamba günü gerçekleşen 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı sonrası sınav soru ve cevap anahtarı erişime açıldı. Bekçilik yazılı sınav sorulu ve cevap anahtarına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

Çarşı ve Mahalle bekçiliği alımı kapsamında uygulanan yazılı sınav soruları ve cevap anahtarının açıklanması tüm adaylar tarafından heyecanla bekleniyordu. Sınav sonuçları 15 Şubat 2021 tarihinde açıklanacak olup, sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar 17 Şubat 2021 tarihi saat 17.00'a kadar aynı usullerle yapılacaktır.

BEKÇİLİK SINAV SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI!

2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavının soru ve cevapları açıklandı.

2020/1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı A Kitapçığı SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

2020/1.Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Yazılı Sınavı B Kitapçığı SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yapılan açıklamaya göre, Sınav sonuç bilgileri 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacaktır.

SINAV SONUÇLARI DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIR?

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınarak 50 (elli) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacaktır. Her soru eşit puan ağırlığına sahiptir. Başarı puanı hesaplamasında;

[Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100]formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi sonucunda, soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında Merkez Sınav Kurulu kararı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen soru/sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soru/soruların puan değerinin yeniden hesaplanması suretiyle puanlama yapılır.