2020/1. Dönem Bekçilik sonuçları açıklanma tarihi belli oldu!

Bekçilik sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 6 Ocak'ta yapılması planlanan ancak koronavirüs sebebiyle 20 Ocak'ta gerçekleşen bekçilik sınavının ardından adaylar gözlerini Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılacak açıklamaya çevirdiler.

Bekçi olmak isteyen adaylar 20 Ocak 2021 tarihinde 2020/1. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliği yazılı sınavına katıldılar. Sınava katılan adaylar gözlerini sonuçların açıklanacağı tarihe çevirdiler. Bekçilik sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor.

BEKÇİLİK SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Büyük bir heyecanla beklenen bekçilik sınav sonuçları için tarih belli oldu. Bekçilik sınav sonuçları 15 Şubat tarihinde tüm adayların erişimine açılacak. Adaylar sonuçlarına https://www.pa.edu.tr ve www.meb.gov.tr ya da http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden ulaşabilecekler. Sınav sonuçlarına yapılacak itirazlar 17 Şubat 2021 tarihi saat 17.00’a kadar aynı usullerle yapılabilecek.

FİZİKİ YETERLİLİK SINAVI NASIL OLACAK?

1. Yazılı sınavda başarılı olan adaylar, fiziki yeterlilik sınavına alınırlar.

2. Fiziki yeterlilik sınav komisyonu aday değerlendirme ve seçmesini, adayın mevcut durumunu bizzat görerek aşağıda öngörülen esaslara göre yapar.

a) Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınav aşamasına geçemezler.

3. Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır. Ayrıca adaylara posta, telefon vb. iletişim araçları ile tebligat yapılmayacaktır. İnternet üzerinden yapılan duyuru tebligat niteliğindedir.