Bayramda 15 milyon kişi yollara dökülecek

Ulaştırma Bakanı Arslan, bayram için 15 milyona yakın vatandaşın yollarda olacağını ifade ederek, ''Yoğunluğa karşı önlemlerimizi aldık. Bayram tatili süresince otoyol ve köprülerimizden geçişleri ücretsiz hale getirdik'' dedi.  

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ramazan Bayramı nedeniyle 15 milyona yakın vatandaşın yollarda olacağını belirterek, "Vatandaşlarımız bayramda sevdiklerine daha rahat kavuşabilsin diye yoğunluğa karşı önlemlerimizi aldık. Bayram tatili süresince de Karayolları Genel Müdürlüğü'ne (KGM) bağlı otoyol ve köprülerimizden geçişleri ücretsiz hale getirdik" dedi. 

Ek önlemler alındı 

Bayramlarda özellikle gidiş ve dönüşlerde trafiğin önemli oranda yoğunlaştığına dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti: "Bakanlık olarak bayram dolayısıyla yaşanacak yoğunluk nedeniyle kara, deniz, hava ve demiryollarında tüm önlemlerimizi aldık. Özellikle trafiğin en yoğun olduğu karayollarımızda yapım çalışmalarına 24-28 Haziran'da ara verilecek.  Trafiği yoğun tatil bölgelerimizde ana güzergahlarda da ek önlemler alındı. 

ALO 159'LA YOL DURUMU

Otoyollar başta olmak üzere, trafik yoğunluğu fazla olan devlet yollarında da bakım ve onarım gibi çeşitli nedenlerle kullanılamayan şeritler trafiğe açıldı. Ayrıca bayramda da vatandaşımız sevdiklerine daha kolay ve güvenle ulaşabilsinler diye KGM işletmesindeki tüm yol ve köprüleri ücretsiz hale getirdik."  Vatandaşların yorgun ve uykusuz yola çıkmamasını, sürücülerin cep telefonu ve sigara gibi dikkati dağıtacak ögelerden kaçınmalarını isteyen Arslan, ücretsiz 'Alo 159' hattından yol durumlarına ilişkin bilgi alınabileceğini bildirdi. 

Hava 6 derece ısınacak

Bu arada bayram süresince havaların nasıl olacağı da merak konusu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bayram süresince bütün bölgelerin parçalı ve az bulutlu geçeceğini açıkladı. MGM açıklamasında, havaların ülke genelinde bu kez mevsim normallerinin 3 ila 6 derece üstünde seyredeceğine dikkat çekildi.

37.600 uçak iniş - kalkış yapacak

Arslan, havalimanlarında da yoğun bir trafik beklendiğini belirterek, 2 Temmuz'a kadar 7 büyük havalimanından 37 bin 600 uçağın iniş-kalkış yapmasının beklendiğini söyledi. En yoğun uçak ve yolcu trafiğinin gerçekleşeceği Atatürk Havalimanı'ndan sadece bugün bin 511 uçağın iniş ve kalkışının beklendiğine dikkati çeken Arslan, "Yoğunluğun artacağı 2 Temmuz'da ise bin 519 uçağın iniş kalkış yapması planlanıyor. Ayrıca havayolu şirketlerinin talepleri doğrultusunda ilave seferler için gerekli önlemleri aldık" dedi.

Ek uçuşlar devreye alındı

Bu arada havayolu şirketleri de, yolcu yoğunluğunu ek seferler düzenleyerek aşmayı planlıyor. THY bayram için 57 iç hat, 26 dış hat olmak üzere toplam olarak 83 ilave sefer düzenledi. Pegasus 116, Atlasglobal ise 9 ek sefer gerçekleştirecek. Ayrıca YHT seferleri de artırılacak.

Trafik yoğunluğu başladı

Tatilcilerin trafiği arife gününden karayolları ve havalimenlarında etkili olmaya başladı. Tatilciler, TEM yolunun Ankara yönünde Bolu Dağı Tüneli girişinde ve viyadüklerde yoğunluğa yol açtı. Dönüş yolundaki açık trafik ise dikkat çekti. Yollarda yoğunluk başlarken, trafik güvenliği denetimleri de hız kazandı. Türkiye genelinde 7 bin 839 personelin katılımıyla 4 bin 159 noktada 'trafik güvenliği denetimleri' yapılıyor.