Bayram öncesi otellerde yer yok

Oteller bayrama %90 dolu giriyor. Bayram tatili öncesi turizm canlandı. Kısıtlamaların da kalkmasıyla birlikte Ege'deki otellerde doluluk oranları yüzde 90'a ulaştı. Turizmci mutlu.

Kısıtlamaların kalkmasıyla hareketliliğin yaşandığı Ege'deki oteller, bayram rezervasyonlarıyla yaklaşık yüzde 90 doluluğa ulaştı. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, iç pazarda yaşanan rezervasyon hareketliliğinin 2019'u geçtiğini söyledi.

TATİLLER BİRLEŞİYOR

Ramazan Bayramı'nı salgın tedbirleri kapsamında kapalı geçirdiklerini anımsatan İşler, "Şimdi Kurban Bayramı'nda turizmci ve vatandaş bunun acısını çıkarıyor. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'yle Kurban Bayramı birleşince 11 günlük bir tatil yapıyor. Şu anda tesislerin çoğu doldu. Çok ciddi bir talep var. Sadece temmuzda değil, ağustos ayında da rakamlarımız çok iyi" diye konuştu. Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkan Yardımcısı Orhan Belge de, "Ramazan Bayramı'nı kaçıran vatandaşlarımız Kurban Bayramı için yerini ayırttı. Şu anda ilçedeki otellerin doluluk oranı yüzde 90-95 seviyesinde" ifadelerini kullandı.