Bayram öncesi hazır! Emekliye otobüste % 20 indirim yürürlükte

Emeklilere, şehirlerarası otobüs seyahatlerinde yüzde 20 indirimle bilet alma imkanı getirildi.

Kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde emeklilere yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim uygulanmasının ardından milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar daha dün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Şehirlerarası otobüs taşımacılığı yapan gerçek ve tüzel kişilerce emekli olduğunu belgeleyenlere tarife üzerinden yüzde 20 indirim yapılacak. İndirim bu yılın sonuna kadar, emekli olduğunu belgeyle beyan ve ispat edenlere uygulanacak. Bu arada 'Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' başka maddeleri de içeriyor:

Yerli üretim otomobillerin asgari kapasite hesabında yüzde 50'den fazla değerlendirilmesine imkan tanınarak, yerli üretim otomobil kullanacaklara teşvik getirildi.

Sürücü eğitim aracı olarak kullanılan taşıtlar için de ticari taşıma yapılmaması kaydıyla yetki belgesi alma zorunluluğu kaldırıldı.

İdari ve cezai yükümlülükler göz önünde bulundurularak, yetki belgesi alacakların 15 yaşından büyük olması şartı getirildi.

Yanıcı, yakıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerin otobüslerin bagaj kısmında taşınmasının engellenmesin için uygulanan müeyyideler ağırlaştırıldı.