Bayram Göçü! Akıllı ulaşım sistemleriyle 7/24 takip

9 günlük tatil başlar başlamaz havada-karada yoğunluk meydana geldi. Tatilciler Bolu ve Kırıkkale gibi kilit kavşaklarla havalimanlarını ve otogarları doldurdu.

Havada-karada bayram trafiği yaşanıyor. Okulların kapanması ve Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yaklaşık 10 milyon kişinin memleketlerine ve tatil bölgelerine akını başladı. Tatilciler Bolu ve Kırıkkale gibi "kilit kavşak"larda yoğunluk oluştururken, Bodrum girişinde her tatil başlangı yaşanan görüntüler yine yaşandı. Özellikle bu tür bölgelere girişin bugün daha da artması beklenirken dün otogar ve havalimanları da en yoğun günlerinden birini yaşadı. Kurban Bayramı tatili nedeniyle yolcu yoğunluğu yaşanan İstanbul Havalimanı'ndan dün 1608, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 743 sefer gerçekleşti.

HAVALİMANLARI YOĞUN

Özellikle İstanbul Havalimanı'nda iç hatlar kontuarlarında uzun kuyruklar görüldü. Yoğun günlerinden birini yaşayan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise dün 130 bini aşkın yolcunun seyahat yaptığı belirtiliyor. Bu arada Pegasus Havayolları, Kurban Bayramı tatili için 14-24 Haziran tarihlerinde 97 ek sefer planladı.

Tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler Esenler Otogarı'nda da yoğunluk oluşturdu. Otogar girişinde uzun araç kuyrukları oluşan yoğunluk yüzünden, yolcuların talebini karşılamak isteyen birçok şehirlerarası otobüs firması ek seferler düzenledi. Kurban Bayramı tatilini yurtdışında geçirmek isteyenler, Edirne'deki İpsala Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Araç kuyruğunun Yunanistan'ın yoğunluğa yanıt verememesi nedeniyle oluştuğu öğrenildi.

AKILLI ULAŞIM SİSTEMLERİYLE 7/24 TAKİP

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), Kurban Bayramı'nda yollarda yaşanacak olası yoğunluğu, akıllı ulaşım sistemlerini kullanarak azaltacak. Ülke genelindeki 68 bin 655 kilometre yol ağında, KGM'nin sorumluluk alanlarında vatandaşların rahat seyahat edebilmelerini sağlamak ve trafik kazalarını en düşük seviyeye indirmek için ek personel ve araçlarla hizmet verilecek. Yurt genelinde çalışmalar 1000 ekip, 5 bin personel, 1500 makine ve 4 bin kamerayla yürütülecek. Özellikle kilit noktalar Ana Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi'ndeki DLP ekranlardan izlenecek.