Baykar'dan ekonomiye 12.2 milyar lira katkı

Yerli ve milli SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla Türkiye'ye 12.2 milyar liralık doğrudan katkı sağladı. Sağlanan kaynağın 5 milyarı bağış yoluyla gerçekleşti.

Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla Türkiye'ye 12.2 milyar liralık doğrudan katkı sağladı. 34 ülkeye SİHA ihracatı yaparak bu alanda dünyanın en büyük ihracatçı firması olan Baykar, 2023 yılında toplamda 6.4 milyar lira vergi ödedi. Ayrıca Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 2021 ve 2022 yılında vergi rekortmenleri listesinin birinci ve ikinci sırasında yer aldı. Selçuk Bayraktar ve Haluk Bayraktar, 2023 yılında toplam 800 milyon lira gelir vergisi ödedi.

5 MİLYAR LİRA BAĞIŞ

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri sonrasında toplumsal sorumluluğunu unutmayan Baykar, bölgeye yardım ekipleri gönderdi. 2 bin kişilik konteyner kent kuran Baykar, birçok noktada açtığı aşevleriyle depremzede vatandaşlara hizmet verdi. Bunun yanı sıra Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş'ta depremzede vatandaşlara teslim edilmek üzere Baykar tarafından inşa edilen 1012 kalıcı konut projesi de hızla devam ediyor. Baykar'ın Filistin'deki insani ihtiyaçlar için AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yaptığı 10 milyon dolar tutarındaki yardımlar Gazze'ye ulaştı. Deprem bölgesi ve Gazze'de zulüm altında var olma mücadelesi veren mazlum Filistin halkına toplam 5 milyar liralık bağış yapıldı.

TEKNOFEST'E DESTEK

Baykar, bu bağışların yanı sıra dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'in de en büyük destekçisi olarak öne çıkıyor. Toplam 140 paydaşla yürütülen TEKNOFEST'in tüm mali yükünün yarısını Baykar tek başına karşılıyor.

İHRACATIN PAYI % 97.5'E ÇIKIYOR

Haluk Bayraktar Baykar'ın 2023'te 6.4 milyar lirayla Türkiye'nin en yüksek gelir vergisi ödeyen firmalarından biri olduğunu belirterek, "Ayrıca firma ortakları olarak 2021 ve 2022 yıllarında vergi rekortmeni olduk ve 2023 yılında (2002 yılı için) 800 milyon lira gelir vergisi ödedik. Sadece tek faaliyet alanımız olan milli ve özgün olarak ürettiğimiz İHA'larla, son yıllarda gelirlerimizin yüzde 90'ını ihracattan elde ediyoruz" bilgisini verdi. Bayraktar, 2023 yılı ve sonrasında imzaladıkları sözleşmelerdeki ihracat oranının yüzde 97.5'e ulaştığını belirtti.

DEPREMDE İLK GÜNDEN BERİ SAHADAYIZ

Selçuk Bayraktar, asrın felaketinde Baykar olarak ilk günden itibaren sahada olduklarını belirterek, "Yaraların sarılması için seferber olduk. Zor günde de iyi günde de milletimizin yanındayız" ifadesini kullandı. Bayraktar ayrıca, "Filistinli kardeşlerimize olan insani yardımlarımız, AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'ye ulaştı. Filistinli kardeşlerimizin yanındayız." dedi.