AKŞAM GAZETESİ
İstanbul'da aynı aileden anne ve 2 çocuğun hayatını kaybetmesi sonrası tükettikleri yiyeceklerin şüphelerin odağına oturması gıda güvenliğini yeniden gündeme taşımıştı. Bu acı olayın yankıları sürerken Atatürk Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Gonca Alak'ın balığın tazelik derecesini gösteren ölçüm cihazı, Türk Patent ve Marka Kurumu'nca 'buluş' olarak tescil edildi. Alak, üniversite desteğiyle patentli ürünün ticarileşmesi için çalıştıklarını belirterek "Cihazdaki değeri okuyan kişiler, balığın bozulup bozulmadığını akademik geçmişi olan biri gibi yorum yapma yeteneğine sahip olacak ve okuduğu değerle ürünün tüketim sınırının altında ya da üstünde olduğunu gözlemleyecek" dedi. Alak analiz sonuçlarının cep telefonuna mesaj olarak da iletilebileceğini söyledi.