Başkan Erdoğan: Tüm badirelere rağmen hızlı toparlanıyoruz

MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide tüm badirelere rağmen hızlı bir toparlanma ve sıçramayı hep birlikte takip ediyoruz. Büyüme rakamları ortada, üretim artışı ortada ” dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin ticaret ve yatırım alanındaki küresel iddialarını hayata geçirme hususunda MÜSİAD'la önümüzdeki dönemde daha yakın çalışmayı planlıyoruz. Türkiye'nin yeni yatırım ihtiyacının giderek arttığı bir süreçte bu iş birliğinin hayati önemde olduğu bir gerçektir" dedi. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi 2023 hedeflerine inşallah sizlerle birlikte ulaştıracağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Bir kere azmettin mi tevekkül et, gerisine karışma. Ben böyle bir nesil gördüm. Şimdi bu nesil inşallah 2053'te farklı olacak. İşte karşımda MÜSİAD'ı da bu neslin büyükleri olarak görüyorum. Türkiye'yi bu yoldan geri çevirmeye, saptırmaya da, siyasi, sosyal, ekonomik uçurumların kenarına getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Hep daha ileriye gidecek ve mutlaka hedeflerimize ulaşacağız."

ESKİSİNİN DE ÜZERİNDE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Laf olsun diye ifade edilmiş cümlelerden başka hiçbir şey göremiyoruz. Bizim söylediğimiz her sözün referansı 19 yıllık hizmetimiz ve eserlerimizdir. Ekonomide darbe girişiminden kur saldırılarına salgından afetlere kadar yaşadığımız tüm badirelere rağmen hızlı bir toparlanma ve eskisinin de üzerine çıkan bir sıçramayı hep birlikte takip ediyoruz. Büyüme rakamları ortada, istihdam rakamları ortada, ihracat rakamları ortada, yatırımlardaki hareketlilik ortada, üretim artışı ortada. Her birinin rakam karşılıklarını en iyi sizler biliyorsunuz. Hali hazırda yaşanan sıkıntıların çoğu da ani ve büyük talebin karşılanmasındaki güçlüklerden kaynaklanıyor."

MÜSİAD'IN YENİ BAŞKANI MAHMUT ASMALI: TÜRKİYE BÜYÜK BİR ATILIM GÖSTERECEK

MÜSİAD 26. Olağan Genel Kurulu'nda görevi eski başkan Abdurrahman Kaan'dan devralan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, geçmişin tecrübeleriyle bugünün yeniliklerini birleştirerek, MÜSİAD'ı ve Türkiye'yi yeni ufuklara taşıyacaklarını söyledi. Türkiye'nin son 20 yılda ekonomiden sosyal hayata, ulaştırmadan enerjiye, dış politikadan milli savunmaya kadar, birçok alanda çok büyük ilerlemeler kaydettiğine dikkat çeken Asmalı, "Önümüzdeki dönemde, Türkiye'nin büyük bir atılım göstereceğine yürekten inanıyoruz. MÜSİAD olarak, yurtiçinde 81 ilimizde 89 şubesiyle, yurtdışında 95 ülkede 200'ün üzerindeki irtibat noktasında, toplam 11 bini aşkın üyesi, yaklaşık 60 bin şirketten oluşan ekonomik büyüklüğüyle, dün olduğu gibi bugün de bu atılımın, en büyük destekleyicisi ve paydaşı olacağız" dedi.