Başkan Erdoğan son sözü söyledi! EYT için tarih verdi!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, beklenen EYT düzenlemesine ilişkin son sözü söyledi.

Aralık ayında çözülmesi beklenen Emeklilikte Yaşa Takılanlar'la ilgii Başkan Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'ın EYT ve asgari ücret 2023 ile ilgili o açıklamaları:

SORU: EYT konusunun 2023'e girmeden gündemden kalkacağını, geniş kapsamlı bir çözüme kavuşacağını söyleyebilir miyiz?

"2023'E EYT VE ASGARİ ÜCRET MESELESİNİ ÇÖZEREK GİRECEĞİZ"

CEVAP: Tabii bizim hedefimiz, arkadaşlarımızla da yaptığımız görüşmelerde, bu yıl sonuna kadar emeklilikte yaşa takılanlar olayını çözmek. Asgari ücret meselesiyle ilgili çalışmalar da aynı şekilde zaten yoğun bir şekilde devam ediyor. 2023'e bu iki önemli konuyu masamızın üzerinden kaldırarak girelim diyoruz. Çalışma bu istikamette devam ediyor. İnşallah güzel bir neticeye varır ve böylece de adımı atarız.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenen 'Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi'nin (EDU-CARE) kapanış konferansına katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de EYT ile gelen soruyu yanıtladı.

BAKAN BİLGİN: EYT İLE İLGİLİ SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

EYT konusunda bir sorun bulunmadığını belirten Bakan Bilgin, "Altyapıyı oluşturuyoruz. İstifade edecek insanların tamamını kapsayacak bir düzenleme yapıyoruz. Bu ay sonuna kadar EYT konusunu neticelendireceğiz" dedi.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

"EYT'de yaş şartı olacak mı" sorusunun cevabını Aralık ayı içerisinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın vermesi bekleniyor. Başkan Erdoğan'ın EYT açıklaması için 26 Aralık 2022'de gerçekleşecek Kabine Toplantısı sonrası öne çıkıyor.