Başkan Erdoğan: ‘Fabrika yok' diyenler sanayiciye hakaret ediyor

Şişecam'ın Polatlı'daki yeni üretim tesisini açan Erdoğan muhalefetin ‘fabrika yok' şeklindeki sözlerine vurgu yaparak “Bizden ziyade sanayicimize hakaret ediyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şişecam'ın Polatlı Fabrikası'ndaki yeni üretim hattının açılışını yaptı. Konuşmasında muhalefetin 'Fabrika yok' şeklindeki sözlerinin temelsiz olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Bizden ziyade sanayicimize hakaret ediyorlar" dedi. Polatlı Üretim Tesisi'nin Şişecam'ın küresel vizyonunun yeni bir halkasını oluşturduğuna dikkati çeken Erdoğan, "1 milyarlık bu ilave yatırımla düz cam üretim kapasitesi 2 milyon tona çıkmıştır. Biz her stratejik üründe olduğu gibi nitelikli cam ürünlerinde de talebin kendi iç piyasamızdan karşılanmasını arzu ediyoruz" dedi.

Erdoğan, Şişecam'ın engin tecrübesi, ileri teknolojisi, kalifiye personeli ve güçlü kapasitesiyle bu eksiği giderebileceğine inandığını dile getirerek şunları söyledi: "Bu süreçte devletimiz de verdiği desteklerle Şişecam'a sahip çıkmıştır. Şişecam'ın yaptığı Ar-Ge çalışmalarına 124 milyon lira kaynak aktardık. Firmamız adına bugüne kadar 3 milyar 856 milyon lira tutarında 20 adet teşvik belgesi düzenledik. Aldığını fazlasıyla milletimize geri veren Şişecam bu destekleri ziyadesiyle hak ettiğini göstermiştir. Bu ülkede taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan her sanayicinin başımızın üstünde yeri vardır. Özel sektörü ekonomik büyüme ve kalkınmanın lokomotifi gören bir iktidar olarak bundan sonra da Türkiye'nin potansiyeline inanan, ekonomimize güvenen tüm yatırımcıların yanında durmayı sürdüreceğiz."

NE DESEK BOŞ

"Türkiye'yi yatırımcı için cazip hale getirdik" diyen Erdoğan "Göreve geldiğimizde 414 bin kişinin istihdam edildiği OSB'ler bugün 2.2 milyon kişinin ekmek kapısı oldu. Bu hakikatlere rağmen birileri ısrarla Türkiye'de 'fabrika yok' diyerek bizden ziyade sanayicimize hakaretini sürdürüyor. Açılan fabrikaları görmeyenlere ne desek boş" diye konuştu.

4 MİLYARLIK YENİ YATIRIM YOLDA

Şişecam yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Ankara Polatlı'daki üretim hattı açılışında yeni yatırım haberi verdi. Şişecam Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kırman, iki yeni float hattı yatırımına başladıklarını, bu yatırımların toplam büyüklüğünün 4 milyar TL üzerinde olacağını söyledi. Kırman Polatlı'daki toplam yatırımın 2 milyar TL'yi de aştığını söyledi.

DÜNYANIN 1 NUMARASI OLACAĞIZ

"Türkiye artık doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapan bir ülkedir" diyen Erdoğan şunları söyledi: "Savunma sanayiinde yüzde 80'e varan dışa bağımlılığımızı tam tersine çevirdik. Tabanca mermisi bile yapamayan bir ülkeyken bugün kendi füzesini, insansız hava aracını yapan bir ülke konumuna geldik. İHA'larda dünyanın 3 ülkesi arasındayız. Akıncı ile bir üst lige çıkardığımız İHA filomuzu, muharip insansız uçak sistemimizin de devreye girmesiyle dünyanın 1 numarası haline getireceğiz."

AFETZEDEYE 206.5 MİLYON LİRA

Erdoğan'ın yangın ve sel felaketlerinden etkilenenlere yönelik başlattığı yardım kampanyası sonrası 93 OSB'den 206 milyon 500 bin liralık yardım toplandı. Temsili çek dün tören sarısanda Erdoğan'a takdim edildi.