Başkan Erdoğan emekli ve çalışanlar için tarih verdi: Gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız

Başkan Recep Tayyip Erdoğan emekli maaşı zammı için yeni açıklama yaptı. Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguladıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, ''Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız'' dedi.

Bütçe imkanlarının sonuna kadar kullanılarak milyonları rahatlatacak 5.000 TL emekli ikramiyesi ödemesinin yapılacağını açıklayan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret ve emekli zammı için dikkat çeken ifadeler kullandı

"GEREKLİ DÜZENLEMELERİ YILBAŞINDA YAPACAĞIZ"

Başkan Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Erdoğan'ın emekli zammı ve asgari ücret açıklaması dikkat çekti.

Asgari ücret ve emekliye zam için yıl başında kapsamlı bir düzenlemenin yapılacağının sinyali veren Erdoğan, "Enflasyonun üstesinden gelecek bir program uyguluyoruz. Hükümet olarak aldığımız tedbirlerin etkisini görmeye başladık, millet destek verdikçe süreç hızlanacaktır. Hem çalışanlarımızın hem emeklilerimiz için gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapacağız" diye konuştu.

İLK ADIM CUMHURİYET İKRAMİYESİ OLDU

Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı sonrası, emekliye 5000 TL ikramiye müjdesini Başkan Erdoğan verdi. Emeklileri rahatlatacak düzenleme için bütçe sonuna kadar zorlandı. Cumhuriyet ikramiyesi 12,2 milyon çalışmayan emekliyi ilgilendiriyor. Düzenlemenin maliyeti ise 61 milyar TL oldu.