Başkan Erdoğan: Çamlıca Kulesi turizme önemli katkı sağlayacak

369 metrelik Çamlıca Kulesi açıldı. Kuleyi yeni dönemin en önemli yatırımlarından biri olarak nitelendiren Başkan Erdoğan, turizme de önemli katkı sağlanacağını vurguladı.

İstanbul'un en yüksek yapısı unvanını alan Çamlıca Kulesi'nin resmi açılışı dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Başkan Erdoğan, iletişim ve yayıncılık faaliyetlerinde tek verici tesisi modeline geçilen Çamlıca Kulesi sayesinde, görüntü kirliliğine son verildiğini belirterek, "Aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

DÜNYAYA ÖRNEK PROJE

Erdoğan, proje üzerinde çok çalıştıklarını, sonunda sadece ülkede değil, tüm dünyada örnek teşkil edecek bu projeyi başarıyla hayata geçirdiklerini ifade ederek, "Tabii sevindiğimiz bir başka boyut, yani 100 kadar radyonun buradan yayın yapıyor olması, ortak yayın yapıyor olması bu da bizim ayrıca bir başarımız oldu" dedi. Başkan Erdoğan, şunları söyledi:

ÖNEMLİ YATIRIMLARDAN

"Çamlıca'da faaliyete geçen kulemizi yeni dönemin en önemli yatırımlarından ve sembol eserlerinden biri olarak görüyorum. Boğaz'a hakim bir manzaranın üzerinde, deniz seviyesinden itibaren 587 metre uzunluğa sahip bu kule, aynı zamanda İstanbul'un en yüksek yapısı unvanına da sahiptir. Dünyada ilk defa 100 radyonun frekansları birbirine karışmadan aynı anda yayın yapabileceği teknolojik alt yapıya sahip kulemiz, sayısal ve karasal yayın hizmetlerini birlikte verebilecektir. Kule bünyesindeki sosyal tesislerin de Türk turizmine önemli katkılar sağlayacağı açıktır."

AYNI ANDA 100 FM RADYO YAYINI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, "Ne mutlu bizlere ki, dünyada ilk defa aynı anda 100 FM radyo yayını yapacak, teknik özellikleriyle ve mimarisiyle İstanbul'un yeni simgesi olacak, Avrupa'nın en büyük kulesini açıyoruz" dedi. Karaismailoğlu, "Kulenin zemin katında podyum, üzerinde teknik katlar, onların da üzerinde seyir terasları ve restoranlar var" diye konuştu.

369 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Başkan Erdoğan, kurdeleyi keserek kuleyi hizmete açtı. 30 bin 150 metrekare alana kurulu Çamlıca Kulesi'nin zemin üzerindeki yapı yüksekliği 369 metre. 49 kattan oluşan kulenin çevresine 2 bin 750 ağaç dikildi.

İSTANBUL MANZARASI

Açılışın ardından Başkan Erdoğan Çamlıca Kulesi'nin içini gezdi. Erdoğan, "Dünyada eğitimden turizme böylesine güçlü altyapı inşa etmiş, ekonomiden sanata her alanda küresel düzeyde en üst seviyeye ulaşmış başka bir şehir göremezsiniz. İstanbul böyle bir şehir" dedi.

'KANAL'IN TEMELİ HAZİRANDA ATILIYOR

Başkan Erdoğan, Kanal İstanbul'a yönelik de şu bilgileri paylaştı: "Şimdi inşallah haziranın sonunda Kanal İstanbul'un temelini atıyoruz. Kanal İstanbul'u İstanbul'a kazandırdığımızda İstanbul'un hem coğrafi hem stratejik hem tabii güzelliği bir kat daha artacaktır. Kanal İstanbul'un üzerinde altı tane köprü göreceksiniz. Bu altı köprüyle adeta Kanal İstanbul'un sağında, solunda 2 şehir inşa edeceğiz. Bu 2 şehirle beraber İstanbul daha başka bir güzel olacak."