Başbakan Yıldırım: 10 milyarlık talep geldi işte size fırsat

Kadın girişimcilerle bir araya gelen Başbakan Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu'daki 23 ile yönelik cazibe merkezleri projesiyle ilgili, ''Daha resmi çağrı yapmadık, 10 milyar liralık müracaat oldu yatırım için. İşte size fırsat. Müthiş bir yatırım imkanı var. Hem sorumluluk hem ticaret...'' dedi.  

Başbakan Binali Yıldırım, kadınların, sosyal hayatta, siyasette ve en çok da ekonomik alanda geçmişe göre daha fazla rol ve sorumluluk aldıklarını söyledi. Yıldırım, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde kadın girişimcilerle bir araya geldi. Başbakan Yıldırım, "Bakın geçen sene dağa çıkışlar, ortalama yılda bin 500 kişiydi. Şimdi geçtiğimiz 2 ayda sadece 3 kişi dağa çıktı. Oradaki gençlerimize sahip çıkıyoruz" diye konuştu.

Müthiş bir yatırım imkanı

Yıldırım, şöyle devam etti: 23 ilde süper teşvik tedbirleri aldık. Daha resmi çağrı yapmadık, 10 milyar liralık müracaat oldu yatırım için. İşte size fırsat. Doğu'da Güneydoğu'da 23 ilimizde müthiş bir yatırım imkanı var. Sadece yatırım yapmayacaksınız, ülkemizin o bölgesinde yaşayan insanlarımızın geleceğine bir katkı sağlayacaksınız."

Sizden adım bekliyorum

Yıldırım, şöyle devam etti: "Hem sorumluluk hem ticaret. İkisi bir arada. Destek mi istiyorsunuz? Destek burada. Yatırım yaparken fabrikanızı yapıyoruz, işletmeniz için destek veriyoruz, yetmedi vergi muafiyeti var, prim istisnası var hatta enerji desteği var. Arazi, arsa, makine... Hepsine imkan tanıyoruz. Bazı ürünlerde de alım garantisi de veriyoruz. Devletin ihtiyacı olan ürünler var. Bunları da öncelikli olarak o bölgeden alacağız. Şimdi ben kadın girişimcilerimizden, erkek girişimcilerden önce bir adım atmalarını bekliyorum. Hazır mısınız? Türkiye'nin gücüne güç katan kadınların başarılarını görmek ve onların başarılarıyla övünmek bizim için de en büyük bahtiyarlık."

150 kadın girişimciden ekonomiye 3 milyar $

Kadın elinin artık her alanda belirleyici bir noktaya ulaşmasından memnuniyet duyduklarını belirten Yıldırım, "Kadınlarımız, sosyal hayatta, siyasette, en çok da ekonomik alanda geçmişe göre daha fazla rol alıyor, daha fazla sorumluluk alıyor. Bu salondaki 150'ye yakın kadın girişimcimiz, ekonomiye 3 milyar dolar civarında bir katkı sağlıyorlar. Bu önemli bir şey. Yeterli mi? Yeterli değil. O konuda hemfikiriz. Daha fazlası mümkün. Buna imkanımız da var, potansiyelimiz de var. Yapmamız gerekenleri zaten konuşacağız" diye konuştu. 

Bu günler gelip geçici

Yıldırım, yaşanan günlerin gelip geçici olduğunu belirterek, "Daha güzel günleri hep beraber göreceğiz. Bu günler o güzel günlerin sancılarıdır. Türkiye, bu sorunların üstesinden gelecek güce sahiptir. Bunun için kendi kendimize daha fazla yeterli hale geleceğiz" diye konuştu.

Sihirli iki sözcük: Güven ve istikrar

Yıldırım, "Son 14 yılda Türkiye bir şeyler başardıysa bunun arkasındaki sihirli iki sözcük budur; güven ve istikrar. Bu güven ve istikrarı kalıcı hale getirmek de bizim görevimizdir" dedi. Yıldırım, başka bir ülkenin bu yaşanan şartlar karşısında asla ve asla hayatta kalamayacağını vurguladı.

Bu vesayet sistemi kalksın iş, hizmet üretelim

Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin bütçeden 1 kuruş harcamadan yapıldığına değinerek, "Sizinle bir sırrı paylaşayım, artık bir önemi kalmadı. Bu projeyi DPT'den onaylatmak için 1.5 sene uğraştım, bakan olarak. Bürokrasiden... 'Ya sen başbakansın şikayet mi ediyorsun?' diyebilirsiniz. Gerçekleri saklamanın anlamı yok. Biz de diyoruz ki artık bu vesayet sistemini ortadan kaldıralım, milli irade kime yetki verdiyse, o süre içinde mazeret üretmesin, iş, hizmet üretsin" dedi.