Baraj kralı köfte-ekmekle dünyada ilk üçe yaklaştı

Türkiye'deki 700'üncü Burger King restoranını açan TFI TAB Gıda, tüm dünyada 2700 restorana ulaştı. TFI TAB Gıda CEO'su Korhan Kurdoğlu “1995'te bu işe girerken babam ‘Biz Atatürk Barajı'nı yaptık, şimdi köfte-ekmek mi satacağız' dedi. Şu anda restoran holdingin lokomotif işi oldu” dedi.

YAŞAR KIZILBAĞ

Burger King, Sbarro, Popeyes ve Arby's gibi dördü global, Usta Dönerci ve Usta Pideci ile de ikisi ulusal toplam altı markayla hızlı servis hizmeti veren TFI TAB Gıda, Türkiye'deki 700'üncü Burger King restoranını açtı. Böylece Ata Holding'e bağlı TFI TAB Gıda, 28 yılda Türkiye'de 1300, Çin'de ise 1400 olmak üzere toplam 2700 restoran ve 55 bin çalışana ulaştı. Restoranların 2150'si ise Burger King'lerden oluşuyor. Türkiye'deki 700. restoranın açılışı nedeniyle sohbet toplantısı düzenleyen TFI TAB Gıda Yatırımları Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kurdoğlu "Yıl sonunda sadece Burger King markamızda Türkiye'de 750 restorana ulaşmış olacağız. Diğer markalarımızda açacağımız restoranlarla Türkiye ve Çin başta olmak üzere toplam restoran sayımız 3000'e ulaşacak" diye konuştu.

LOKOMOTİF İŞ OLDU

"Yıl sonunda restoran sayısı itibarıyla dünyada 3 numara olacağız" diyen Erhan Kurdoğlu Türkiye'de pandemi öncesi restoranlarda 324 milyon kişiyi ağırlarken bu yıl hedeflerinin 360 milyon kişi olduğunu söyledi. Kurdoğlu pandemi döneminde bile Türkiye'de 100'ün üzerinde restoran açtıklarını söylerdi. TFI TAB Gıda CEO'su Korhan Kurdoğlu ise "1995'te bu işe girerken babam (Ertuğrul Kurdoğlu) 'Biz Atatürk Barajı'nı yaptık, şimdi köfte-ekmek mi satacağız' dedi. Şu anda restoran zincirleri holdingin lokomotif işi oldu" dedi.

Türkiye'deki 700'üncü Burger King restoranının açılışına katılan RBI (Restaurant Brands International) Yurtdışı Operasyonları Başkanı David Shear da "İş ortağımız TFI TAB Gıda başarı hikayesi yazıyor" dedi.

700. RESTORANI AÇTI

700. Burger King'in açılışını Özgür Çetinkaya (TAB Gıda CFO'su), Caner Dikici (TAB Gıda CEO'su), Erhan Kurdoğlu (TFI TAB Gıda Yönetim Kurulu Başkanı), David Shear (RBI Yurtdışı Operasyonları Başkanı), Korhan Kurdoğlu (TFI TAB Gıda kurucu ortağı ve CEO'su), Sinan Ünal (TFI TAB Gıda CMO'su), Tarık Mesut Yüzbaşı (TAB Gıda COO'su) birlikte yaptı.

ÇİN'DE 10 YILDA 1400 RESTORANA ULAŞTI

Erhan Kurdoğlu şunları söyledi: "700'ü Burger King, 254'ü Popeyes, 88'i Sbarro, 81'i Arby's, 143'ü Usta Dönerci, 34'ü Usta Pideci'den oluşan 1300 restoranımızla Türkiye'de hizmet veriyoruz. 2012'de Burger King ile girdiğimiz Çin pazarında, 10 yılda 200 şehirde 1.400 restorana ulaştık."

DÜNYAYA 25 MİLYON DOLARLIK HAZIR PATATES

TFI TAB Gıda, ürün tedarikinin neredeyse tamamını kendi tesislerinden karşılıyor. Erhan Kurdoğlu'nun verdiği bilgiye göre Fasdat Gıda, 1 sebze işleme tesisiyle teslimat yapıyor. 2 fabrikada yılda 480 milyon hamburger ekmeği üretiliyor. Patates işleme fabrikası Atakey ise yıllık 90.000 ton hazır patates üretiyor, 25 milyon dolar da ihracat yapıyor.